Danske veje bliver frysende og glatte

Onsdagens sne, slud og regn vil gøre vejene i hele landet glatte onsdag aften og frem til torsdag formiddag, melder DMI, som opfordrer bilister til at køre efter forholdene.

Snestorm over Syddanmark. Begyndende snefald og fygning over motorvejen ved Haderslev tidligt mandag formiddag den 18. marts . (Foto: CLAUS FISKER/Scanpix 2013) Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vær varsom og kør efter forholdene. Sådan lyder opfordringen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) til bilister, som skal ud og køre fra onsdag aften og frem til torsdag formiddag.

Vejene bliver nemlig glatte - og det gælder ikke bare et sted, men i hele landet, oplyser vagthavende hos DMI, Michael Skelbæk.

Det er en kombination af det nedbør, der er kommet både i form af regn, slud og sne i løbet af onsdagen, og frostgrader i aften- og nattetimerne onsdag og torsdag, der vil gøre kørebanerne slibrige, forklarer meteorologen:

»Der ligger vand på vejbanerne nu (onsdag sidst på eftermiddagen, red.). I aften bliver det klart, og temperaturen begynder at falde, så det vand, der ligger på vejbanerne, fryser til is. Så det bliver altså frysende, våde vejbaner.«

Men det er ikke kun onsdagens nedbør, der gør vejene risikable at færdes på.

»Der kan blive dannet rim på vejene, så der kan også være risiko for rimglatte veje, og for at det ikke skal være løgn, så trækker der sidst på natten til torsdag noget nedbør ind vestfra, som kan falde som slud eller tøsne, så det kan også blive glat på grund af sjap. Så vi har sådan set alle kategorier i spil i dag (onsdag, red.),« siger Michael Skelbæk.

DMI forventer glatføre frem til torsdag formiddag, og morgentrafikanter torsdag skal derfor også være opmærksomme på vejforholdene, når de skal på arbejde, siger Michael Skelbæk.

Hos Vejdirektoratet er saltningen af vejene allerede igangsat flere steder i landet onsdag eftermiddag, og både Sydjylland samt Midt- og Vestjyllands Politi beder bilister i området om at køre forsigtigt i det glatte føre.