Vintervejr på vej mod Danmark

Et markant vejrskifte vil ifølge meteorologernes prognoser bringe dagsfrost og sne til Danmark i næste uge.

Foto: Morten Dueholm.
Læs mere
Fold sammen

Regn, efterårsrusk og temperaturer helt oppe på fem grader kan meget vel snart være fortid. I hvert fald for en stund, skriver bt.dk.

Meteorologerne hos DMI har kigget nærmere på langtidsprognoserne, og hvis du er til kælketure, sne på ruden og ild i pejsen er der godt nyt.

»Der sker højst sandsynligt et skifte i starten af næste uge til noget betydeligt koldere vejr. Det bliver vintervejr med temperaturer under frysepunktet og sne flere steder,« fortæller erhvervs- og energimeteorolog Martin Lindberg fra DMI, som arbejder med langtidsprognoser.

Tirsdag udsender DMI en prognose - ikke bare for den kommende måned, men også for resten af vintersæsonen. Den viser, at vi - i hvert fald i en periode - må vænne os til markant anderledes vintervejr.

»Jeg kan ikke love sne i hele landet, men mange steder kommer der snebyger, og de kan blive kraftige. Især langs Østersøkysten og i dele af Kattegat-regionen. Vi har meget varmt havvand i øjeblikket, og når der ikke er is på havet, er der potentiale til kraftige snebyger,« siger Martin Lindberg til bt.dk.

Han forudser, at det milde vintervejr med blæst fortsætter frem til weekenden, og at det bliver lidt køligere i weekenden. I starten af næste uge begynder temperaturerne så at falde, og vi får dagsfrost. Om natten kan vi komme helt ned på minus ti grader.

Skiftet kommer, fordi der er stor sandsynlighed for, at vi i de kommende uger ikke længere vil få vinden fra vest, men i stedet fra øst, fra det kolde Sibirien.

Martin Lindberg er endnu ikke sikker på, om vintervejret bider sig fast. Rimeligt sikkert skulle det dog være, at vi får to uger med markant koldere temperaturer og også sne flere steder.