Borgmesterkandidat i København: Carl Christian Ebbesen (DF)

Berlingske kaster et blik på kandidaterne til borgmesterposten i København.

"Der er ingen børn, der skal have lov til at starte i 1. klasse, uden at de kan forstå, hvad læreren siger. Hvis ikke de består sprogtest, inden de starter i 1. klasse, skal de tilbage i børnehaveklasse med danskundervisning og sprogstimulering," siger borgmesterkandidat i København Carl Christian Ebbesen (DF). Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Carl Christian Ebbesen (DF), 45 år, født og opvokset uden for Silkeborg. Stiftede Dansk Folkepartis Ungdom i 1995. Medlem af Borgerrepræsentationen siden 2001.

Hvad er den største udfordring for København de kommende fire år?

Implementering af alle tankerne i den nye folkeskolereform: At eleverne får en undervisning, de kan få gavn af senere hen i livet, og at børn af indvandrerfamilier begynder at lære noget.

Hvad er din politiske mærkesag?

At sørge for, at vi får en ordentlig integration af de udlændinge, der bor i København. Vi har for mange med udenlandsk baggrund på kontanthjælp, og det er ikke holdbart i længden. Der skal stilles krav, så vi sikrer, at alle begynder at bidrage.

Hvad vil I gøre for at styrke integrationen?

Der er ingen børn, der skal have lov til at starte i 1. klasse, uden at de kan forstå, hvad læreren siger. Hvis ikke de består sprogtest, inden de starter i 1. klasse, skal de tilbage i børnehaveklasse med danskundervisning og sprogstimulering.

Hvad vil I gøre for at bekæmpe kriminalitet?

Jeg vil gerne have ansat 200 personer til at gå rundt og skabe tryghed i nattelivet og f.eks. sørge for, at værtshusene overholder lukketider. De skal have direkte adgang til at tilkalde politiet, hvis noget ikke er, som det skal være.