Bilka tilbyder 17-årige Mohamad genansættelse efter dialogmøde

17-årige Mohamad Jawerheri, der mistede sit job hos Bilka i Næstved efter en internetdebat, er blevet tilbudt genansættelse efter et dialogmøde tirsdag.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

17-årige Mohamad Al Jawerheri, der mistede sit job hos Bilka i Næstved efter en internetdebat, er blevet tilbudt genansættelse.

Efter et dialogmøde tirsdag har Dansk Supermarked beklaget, at man begik procedurefejl, da ungarbejderen blev indkaldt til samtale efter en debat på Facebook.

Samtalen endte med, at Mohamad underskrev sin egen opsigelse, selv om sagen ikke var belyst ordentligt, og selv om han ikke havde en bisidder med.

Samtalen blev udløst af en debat på Facebook-siden "Ja til frihed - nej til islam", hvor nogle af de andre debattører følte sig så provokeret af den 17-årige, at de kontaktede hans arbejdsgiver, som efterfølgende opfordrede han til at fratræde.

Men det var altså ikke i tråd med Bilkas virksomhedspolitik, og derfor har Dansk Supermarked ifølge en udtalelse tilbudt at genansætte Mohamad Al Jawerheri, enten hos Bilka i Næstved eller i en anden butik i koncernen.

Og det tygger han så på efter dialogmødet, som foregik på neutral grund i Dansk Erhvervs hovedkontor i København.

- Selvfølgelig udelukker jeg ikke noget. Den her mulighed er også åben. Jeg vil overveje sagen og drøfte det med min advokat og tage en beslutning, sagde han bagefter ifølge Ekstra Bladet.

Dansk Supermarked fortæller, at man ikke har undersøgt den Facebook-debat, der lå til grund for klagerne over Muhamad Al Jawerheri.

/ritzau/