Shitstorm rammer Bilka efter fyring: »Har I ingen skam!?«

17-årige Mohamad blev præsenteret for en opsigelseskontrakt i Bilka, efter han deltog i en debat i den islamfjendtlige facebookgruppe »Ja til frihed – nej til islam«. På de sociale medier bedyrer flere danskere nu, at de vil boykotte Bilka.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det strømmer ind med kritiske kommentarer på Bilkas facebookside, efter den 17-årige gymnasieelev Mohamed Al Jawerheri efter eget udsagn er blevet presset til at sige op hos supermarkedet.

Jeg sætter aldrig mine ben i Bilka igen, og vil opfordre andre til det samme. At i støtter islamhadet og ultranationalismen, er vanvittigt. Føj for den lede.

Posted by Nicolaj Thiim Schmidt on Tuesday, December 29, 2015

Radio24syv bringer historien om, hvordan Mohamed Al Jawerheri har deltaget i en debat i den islamfjendtlige facebookgruppe »Ja til frihed – nej til islam«. Her forsvarede han sin religion, hvorefter han blev kaldt »terrorist-tilhænger« og modtog trusler i sin indbakke.

Desuden henvendte flere af gruppens medlemmer sig til Bilka. Det er uvist, hvad henvendelserne gik på, men da gymnasieeleven kort tid efter mødte på arbejde samme sted, blev han præsenteret for en opsigelseskontrakt.

»Min chef mente, jeg havde stødt nogle personer«

»Min chef mente, at jeg havde stødt nogle personer på Facebook, og han vidste ikke, hvordan jeg ville håndtere det, hvis de samme personer kom på besøg i Bilka, men han havde ikke læst hele opslaget på Facebook, og det ville han heller ikke,« siger Mohamad Al Jawerheri til Radio24syv og tilføjer, at chefen i Bilka pressede ham til at skrive under på opsigelseskontrakten.

På Bilka Næstveds egen facebookside har flere skrevet kritiske kommentarer, som blandt andet lyder: »Har I ingen skam!?«, »Føj føj Bilka. STØT Mohamed« og »Hvis denne historie passer, er jeres ledelse det usleste afskum i dette land. Tænk sig at i vil føje den slags mennesker mod en bette knægt. Føj. Aldrig om jeg vil sætte mine ben hos jer igen«.

Dansk Supermarked undersøger sagen

Hos Bilka i Næstved har man ingen kommentarer til sagen, men pressechef i Dansk Supermarked, Mads Hvitved Grand, bekræfter, at Mohamed Al Jawerheri har indgivet en skriftlig opsigelse.

»Derudover udtaler vi os ikke i personalesager af hensyn til vores medarbejdere, og det er både nuværende såvel som tidligere i det her tilfælde,« siger han.

Mads Hvitved Grand bekræfter dog, at sagen vil blive undersøgt.

»Hvis det er foregået som beskrevet, så er det ikke i tråd med, hvordan vi ønsker at bedrive ledelse eller normalt håndterer personalesager. Lige nu undersøger vi sagen internt, og hvis det måtte få konsekvenser, så er det noget, vi behandler internt,« siger han.

Borgere truer med boykot

Flere facebookbrugere truer flere med at boykotte Bilka, og mange kræver en forklaring på, hvad der er foregået.

Når nu Bilka ikke vil udtale sig, kunne det være godt med en udtalelse fra Dansk Supermarked eller Salling...

Posted by Michael Weiss on Tuesday, December 29, 2015

I har valgt at fyre 17 årig Mohammed efter en debat i en stærkt racistisk FB-gruppe.Jeg har så valgt at aldrig at handle i Bilka igen.

Posted by Helena Jørgensen on Tuesday, December 29, 2015

Kære Bilka hvordan kan I lade jeres personalepolitik styres af en af de mest ekstreme islamhadene facebookgrupper, mine penge vil ikke blive brugt hos jer, føj

Posted by Ane Pilsø on Tuesday, December 29, 2015

Der er imidlertid også nogle få, som erklærer sig godt tilfredse med, at Mohamed Al Jawerheri ikke længere er ansat hos supermarkedet. Facebooksiden »Den Almindelige Dansker« skriver følgende:

Godt gået, Bilka󾰀󾮗🏻 Kan godt forstå I ikke vil sættes i forbindelse med terrorisme og ekstremisme.

Posted by Den Almindelige Dansker on Monday, December 28, 2015