Bandbulle mod Lyndby-Taarbæk for utidsvarende plejeboliger

Velfærdsministeren vil lave danmarkskort over "sorte" og "hvide" kommuner, når det gælder de ældres boligforhold, inspireret af forholdene i Lyngby-Taarbæk.

Formanden for Folketingets socialudvalg, Christian H. Hansen (DF), kræver handling, efter at det er kommet frem, at en af Danmarks rigeste kommuner, Lyngby-Taarbæk, råder over nogle af landets ringeste boliger. Ifølge Berlingske Tidende onsdag bor en del ældre i kommunen i utidssvarende små værelser uden bad og toilet.

Ældre Sagen betegner forholdene som "uværdige" og "uacceptable". Indtil for nylig havde kommunen også enkelte bittesmå værelser næsten uden lys, hvor stærkt demente gamle boede. Embedslægen kritiserede disse forhold, og kommunen har nu nedlagt disse fire pladser.

- Det er ganske enkelt for fattigt af en af landets rigeste kommuner, at man byder kommunens ældre så dårlige forhold. Det gør det jo vanskeligt at komme efter fattigere kommuner, når selv så rig en kommune som Lyngby-Tårbæk leverer så kummerlige forhold, siger Christian H. Hansen.

/ritzau/