Anne-Mette skal redde Anders Fogh

Statsministerfruen skal være med til at generobre kvindelige vælgere, mener flere eksperter.

Flere eksperter mener, at Anne-Mette Fogh kan hjælpe sin mand med at generobre kvindelige vælgere. Foto: Bax Lindhardt Fold sammen
Læs mere

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) er i fuld sving med at føre sin føre sin kone, Anne-Mette, i stilling som førstedame. Hun kan nemlig hjælpe ham med at generobre de kvindelige vælgere, han mister til Helle Thorning-Schmidt, mener eksperter. Det skriver Fyens og Nordjyske Stiftstidende.

Ifølge Anders Fogh Rasmussens tidligere rådgiver og nuværende chefredaktør på Se og Hør, Henrik Qvortrup, er det tydeligt, at Foghs hustru pludselig er blevet meget synlig - ikke mindst i medierne. Ifølge ham er det ren strategi:

- Det er overhovedet ikke tilfældigt, at hun pludselig optræder meget i medierne. Tværtimod bliver hun i øjeblikket kørt i stilling som førstedame, siger Henrik Qvortrup, som mener, at det er et smart træk. For ifølge Qvortrup bunder Foghs problem med de kvindelige vælgere i, at han virker maskinel og efterhånden har fået påhæftet et ry om, at han kun har fokus på økonomi, militær og krig og desuden mangler forståelse for, at andre har anderledes prioriteter end han selv har.

Ove Kaj Pedersen, professor i politik på Copenhagen Business School mener også, at det er påfaldende, at Anne-Mette Rasmussen pludselig spiller en meget uvant og fremtrædende rolle ved Foghs side:

- Det skal vi se som et udtryk for, at valgkampen er skudt i gang, og at man allerede er ved at indkredse de vælgergrupper - i Foghs tilfælde kvinderne - der er så vigtige for regeringens fremtidige flertalsdannelse. Det er en del af den politiske strategi, som man blandt andet også bruger i England og USA, hvor fruerne bruges til at fremhæve de mere kvindelige og bløde politiske værdier, siger Ove Kaj Pedersen.

Socialdemokratiets gruppeformand Carsten Hansen er enig i, at Anne-Mette Rasmussen er et af Foghs esser i øjeblikket:

- Hun er et våben, der skal hjælpe Fogh til at generobre kvindernes tillid og bløde hans bastante facon op, siger Carsten Hansen.

Og der er tilsyneladende mange, der opfatter statsministerfruens arbejde som reelt.

I hvert fald mener et flertal bestående af S, SF, DF og de Radikale, at Foghs hustru skal blive den første statsministerfrue, der får kompensation for sit arbejde som statsministerens ledsager:

- Det kan eventuelt ske ved, at hun kommer på finansloven. På den måde bliver hendes rolle gennemsigtig og tydelig, siger Carsten Hansen.

Kilde: Fyns og Nordjyske Stiftstidende