28-årig nægter sig skyldig i dobbeltdrab på institution

Den 28-årige mand, der er sigtet for at have dræbt en læge og en socialrådgiver med en kniv på forsorgshjemmet Saxenhøj for tre uger siden, nægter sig skyldig. Det fremgik af grundlovsforhøret onsdag.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den 28-årige psykisk syge mand, der angiveligt gik amok med en kniv på forsorgshjemmet Saxenhøj på Lolland 7. maj, nægter sig skyldig i drabet på en 69-årig læge og en 40-årig socialrådgiver. Det fremgik, da manden onsdag blev fremstillet for en dommer ved retten i Nykøbing. Den sigtede nægtede også at udtale sig. Det skriver folketidende.dk.

Manden, der selv var beboer på forsorgshjemmet under overfaldet, er allerede varetægtsfængslet frem til 3. juni, men da grundlovsforhøret fandt sted 8. maj, var hans psykiske tilstand for dårlig til, at han selv kunne være til stede i retten. Derfor blev han fremstillet in absentia og har siden været fængslet psykiatrihospitalet Oringe. Det skriver tv2east.dk.

En 69-årig læge afgik umiddelbart efter overfaldet ved døden, mens en 40-årig socialrådgiver døde ni dage senere af sine kvæstelser. Også en 50-årig beboer blev hårdt såret under knivoverfaldet.

Ifølge folketidende.dk ankom den 28-årige onsdag til retten med hænderne fikseret i et bælte og på bare fødder.

Sektionsleder i politiet for personfarlig kriminalitet Kenneth Lund Jensen fortæller, at Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fortsat arbejder på at få den 28-årige mand, der nu skal mentalundersøges, overflyttet til et mere sikkert sted end Oringe. Kenneth Lund Jensen bekræfter samtidig over for folketidende.dk, at politiet stadig må assistere personalet på Oringe, blandt andet når den 28-årige skal på toilettet.