14-årig på blå mandag stukket ned i Dyrehaven

Mandag aften blev en 14-årig stukket to gange med kniv i forlystelsesparken Bakken nord for København. Det skete efter en uoverensstemmelse med en anden gruppe unge.

Den 14-årige dreng, der blev stukket to gange med kniv, blev fundet ved Peter Lieps Vej nær Klampenborg Station. Drengen er uden for livsfare. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 14-årig dreng var mandag aften på vej hjem fra forlystelsesparken Bakken i Dyrehaven nord for København, da han blev indhentet af en gruppe unge og stukket to gange med en kniv.

Politiet fik en anmeldelse klokken 21.44 om knivstikkeri på Bakken, og ved Peter Lieps Vej nær Klampenborg Station fandt de drengen, der var blevet stukket i ballen og i brystet. Han er uden for livsfare, oplyser Allan Lørup, efterforskningsleder ved Nordsjællands Politi.

»Den forklaring, vi indtil videre har fået, er, at den forurettede har været på Bakken med nogle venner, måske op til ti stykker. De har en uoverensstemmelse med en anden gruppe ved racerbilsbanen eller radiobilerne, og da forurettede går fra stedet, bliver han indhentet af denne gruppe på rundt regnet fem personer, der opstår noget tumult, hvorefter han bliver stukket to gange med kniv,« siger Allan Lørup.

Den 14-årige dreng er fra Ballerup. Om han er blevet konfirmeret, ved efterforskningslederen ikke, men han var sammen med en gruppe jævnaldrende venner og flere forældre for at fejre blå mandag. Nogle forældre var således også til stede, da politiet nåede frem. Politiet kender ikke den 14-årige i forvejen.

Gerningsmandens identitet er endnu uvis, men politiet har et signalement ud fra vidnebeskrivelser.

»Det er en 14-16-årig dreng med afrikansk/udenlandsk udseende og mørkt hår. Han er 170 til 180 centimeter høj og slank og var iført blåt tøj, muligvis joggingtøj, og en sort kasket,« fortæller Allan Lørup.

Han fortæller, at det formentlig er lykkedes politiet at sikre videomateriale med gerningsmanden. Dette skal dog bekræftes, før politiet tager stilling til, om der skal udsendes et billede i forbindelse med en efterlysning af gerningsmanden.

Knivstikkeri er flere gange set i forbindelse med uoverensstemmelser i bandemiljøet, men der er ifølge efterforskningslederen intet ved denne episode, der tyder på, at den er banderelateret.

Ved middagstid mandag var der endnu ingen anholdte i sagen.