13-årig pige hjernedød efter spritbilist kørte over for rødt

Lægerne har erklæret en 13-årig pige hjernedød, efter voldsom trafikulykke i Odense onsdag aften. En spritbilist, der muligvis også var narkopåvirket, kørte med høj fart over for rødt.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 13-årig pige blev af lægerne onsdag aften erklæret hjernedød efter en voldsom trafikulykke i Odense, oplyser Fyns Politi.

»To unge mænd på 24 og 17 år kommer kørende i en Ford Mondeo med en hastighed på den forkerte side af 100 kilometer i timen. Da de når frem til krydset ved Hunderupvej og Hunderupgade kører de over for rødt lys. I samme øjeblik kører en Peugeot 206 med en mor og hendes 14-årige datter og en 13-årig niece ud i krydset og bliver ramt af bilen, der bliver kørt af den 24-årige mand,« fortæller vagtchef Jesper Fält.

Sammenstødet er så voldsomt, at den 13-årige pige får så alvorlige skader, at hun bliver erklæret hjernedød af lægerne på Odense Universitetshospital. Den 14-årige pige har indre skader i maveregionen, mens moderen har brud på rygsøjlen. Begge er dog uden for livsfare.

Den 17-årige passager i Ford Mondeoen fik brud på rygsøjlen ved sammenstødet, men er ligeledes uden for livsfare.

Den 24-årige, der som den eneste slap uskadt fra ulykken, var ifølge vagtchefen spirituspåvirket og muligvis også narkopåvirket. Han vil torsdag blive fremstillet for en dommer med krav om varetægtsfængsling.

BNB