Thomas Cook slår et slag for miljøet

Flyselskabet Thomas Cook har beregnet, at Thomas Cook er det mest skånsomme selskab for miljøet, og at det er mere miljørigtigt at flyve med charterfly frem for rutefly.

Thomas Cook Airlines udleder mindre C02, viser en undersøgelse foretaget af Thomas Cook. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox.com

Kun få flyselskaber i Europa udarbejder et årligt miljøregnskab. Et af dem er danske Thomas Cook Airlines, der netop har offentliggjort en 24 sider rapport om selskabet og miljøet i 2008. I rapporten kan man bl.a. læse, at selskabets charterfly udleder 30-40 pct. mindre mængde CO2 end et gennemsnits rutefly. Dels takket være nyere og mere miljøvenlige fly, men også på grund af en bedre udnyttelse af antallet af flystole.

"Mens kun ca. 65 pct. af flystolene i de ofte ældre rutefly er besat, sidder der året rundt gæster i op mod 97 pct. af vores flystole. Kombineret med moderne flymotorer på vores Airbus-fly er vi et af Europas mest miljøvenlige flyselskaber. Det bekræfter en undersøgelse, som en hollandsk miljøprofessor har lavet for Svenska Dagbladet," siger Tom Clausen, direktør i Thomas Cook Airlines.

Thomas Cook Airlines har ansat en miljøchef, der arbejder på at formindske selskabets påvirkning af miljøet.

"Vi er Europas mindst forurenende flyselskab med et udslip på blot 67 gram CO2 pr. passager pr. kilometer. På en flyvning fra København til Mallorca bruger vi kun 49 liter brændstof pr. gæst, og på otte år har vi reduceret CO2-udslippet med 22 pct.," siger miljøchef Kim Houmark Hansen.
 
I medierne gøres flyvning til den helt store syndebuk, når det gælder CO2-forurening.

"Men det er et faktum, at kun to pct. af udslippet stammer fra flyene, mens alverdens biler står for totredjedel af den samlede CO2-forurening," siger Kim Houmark Hansen, der i år vil introducere ”økologiske uniformer” til det flyvende personale. I første omgang drejer det sig om slips og tørklæder.

"Et af vores fokusområder er det affald, som kommer fra serviceringen af vores gæster ombord. På otte år har vi reduceret affaldsmængden med ca. 80 pct., og som et af de eneste flyselskaber i verden kildesorterer vi om bord og sender affaldet til genbrug eller anvender det til opvarmning," siger Kim Houmark Hansen.