Fly med god samvittighed

Flyselskabet Thomas Cook slår et ekstra slag for miljøet også til gavn for børn.

Foto: Scanpix Danmark

Støt miljøet og red barnet, siger de hos Thomas Cook Airlines Scandinavia, hvor de netop har indgået en aftale med hjælpeorganisationen Red Barnet i Norge om, at al pant på dåser og flasker ombord på norske flyvninger i fremtiden går til Red Barnet, Norge.

Se også: Charterturist med god samvittighed

"Det er et ekstra plus, at vi, udover at hjælpe miljøet, samtidig kan støtte Red Barnet," siger Miljøchef for Thomas Cook Airlines Scandinavia, Kim Houmark Hansen.

Aftalen kom i stand, da Norsk Resirkulering tog kontakt til Thomas Cook Airlines. At valget faldt på Red Barnet var flyselskabets egen idé. Det er Norsk Resirkulering, der står bag projektet og alt det praktiske i forbindelse med udbetaling af pant til Red Barnet.

Flyselskabet var ét af de første, der introducerede kildesortering ombord på alle flyvninger i Skandinavien, hvilket betyder, at aluminium og glas bliver genbrugt, og øvrigt affald kan gå til forbrænding og dermed blive til elektricitet eller fjernvarme.

Miljøet spares for affald
"På denne måde kan vi spare miljøet for mere end to millioner kilo usorteret affald hvert år," siger Kim Houmark Hansen.

"Samtidig har vi en ret ny flyflåde, der udleder et minimum af CO2 og andre drivhusgasser. Og ved altid at sørge for en høj belægning på vores fly, bliver brændstofforbruget per passagerkilometer lavere, end hvis man f.eks. rejser på ferie i bil," tilføjer han.

Der er ikke umiddelbart planer om at udvide aftalen til også at omfatte Red Barnet i Danmark og Sverige.

"I Sverige er det muligt, men fortsat ikke organiseret via en statslig virksomhed og derfor svært at gøre noget ved. I Danmark er der ingen afgift på dåserne, som anvendes ombord og derfor ingen returpant," siger Kim Houmark Hansen.