Shop-amok i luften

Farvel til begrænsninger på kreditkortet med nyt system, der online kan validere kortet fra flyene. Qatar Airlines kommer først med dansk firmas opfindelse.

Nyt mobilt betalingssystem vil give alle muligheder for at shop-amok mellem himmel og jord. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Smykker med glimtende diamater og dyre ure.

Læs også:  Guide: Find det bedste flysæde

Hidtid har der imidlertid været grænser for indkøbene. For hvem har store bunder kontanter med? Og der er grænser for køb på kreditkort, når kortet ikke kan tjekkes.

Bl.a. Eurocard har på grund af muligheder for misbrug af kortet haft en lav grænse for, hvad der kan købes for uden validering.

Men i disse dage er der verdenspremiere på et nyt mobilt betalingssystem, som vil give alle muligheder for at shop amok mellem himmel og jord.

Dansk firma bag opfindelsen
Det er det dansk firma, DataFlight Europe, som har udviklet systemet for Qatar Airways, som i løbet af nogle måneder vil have det i alle sine 150 fly. Selskabet vil derefter, uanset hvor i verden flyene befinder sig, være online med jorden, og kretidkort kan valideres her og nu, mens passagererne foretager deres indkøb.

DataFlight har allerede udviklet et lignende system til et andet flyselskab, Lufthansa, men kun til "landjorden".

Flyselskabet benytter det i lufthavnsterminalerne, hvor det har forbindelse til selskabets lufthavnskontor, og via det kan passagerer let og hurtigt betale for overvægt. Og lige som med systemet til Qatar Airways sker valideringen af passagerernes kreditkort umiddelbart.