Pas på Visa-kortet i udlandet

Kender du til de skjulte gebyrer du betaler, når hævekort benyttes i udlandet? Forbrugerne har krav på information om, hvad de egentlig betaler, mener ekspert.

Foto: Colourbox.com

Det koster ekstra at bruge hævekortet i udenlandske butikker og bankautomater.

Læs også: Mega-gebyr for at sælge forsikring

Men disse gebyrer kan man umiddelbart ikke få øje på. De fremgår hverken på kvitteringer eller bankudskrifter - og forbrugerne kan ikke se, at både banken, PBS og de udenlandske butikker tager sig betalt, når hævekortet benyttes.

Alene i årets første fire måneder, har danskerne ifølge PBS brugt deres VISA/Dankort 15,5 mio. gange i udlandet.

Men 9 ud af 10 danskere - 89 pct. - ved ikke, at der skal betales gebyr til PBS, når Visakortet bruges i udlandet, viser en undersøgelse, som FOREX Bank har gennemført.

Tror det er gratis at bruge kortet
Mere end hver tredje - 34 pct.  - tror, at det er helt gratis at bruge kortet i udenlandske butikker.

Men faktisk betaler danskerne mindst 790 mio. kr. årligt i kortgebyrer under deres rejser i udlandet. Gebyrer, der er skjult i kursen på det beløb, som trækkes fra deres bankkonto. 

”Det er alarmerende at så få forbrugere er klar over, at det ikke er gratis at bruge hævekortet i udlandet. Det tyder på at der ikke informeres tilstrækkeligt om de mange gebyrer. Selvfølgelig skal banken og PBS tjene penge, men forbrugerne har krav på bedre oplysning på området så gebyrerne bliver mindre uigennemskuelige,”  siger lektor ved Virksomhedsstudier på Roskilde Universitet, Jacob Dahl Rendtorff.