På eventyr i emiraterne

Solgaranti og blot seks timers flyvning fra Danmark. De Forenede Arabiske Emirater er et nyt vinterferiemål for danskerne, men udover sol hvad kan man da forvente i det olierige land?

En ferie i De Forenede Arabiske Emirater byder på mange forskellige oplevelser. Lige fra sjov i enorme badelande, over shopping i luksus-malls, besøg i smukke moskéer, ture ud i ørkenen og middage på super gode restauranter. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR, Apollo

Kilometerlange strande, spektakulære skyskrabere, prangende indkøbscentre, eventyrlige moskeer, gigantiske sanddyner og nok så vigtigt: solgaranti.

Næste side: 5 oplevelser i De Forenede Arabiske Emirater

Det er, hvad man som turist kan opleve i den rige oliestat, De Forenede Arabiske Emirater, som ligger i den sydøstlige del af den Arabiske Halvø, hvor Den Persiske Golf møder Det Arabiske Hav.

Efter tidligere at have mellemlandet i det golde ørkenland på vej til Asien, havde jeg aldrig troet, at denne enorme sanddyne en dag skulle blive en populær feriedestination, for fra indflyvningen var der ingen byer at skue, ingen biler, ingen hoteller.
Kun sand, sand, sand og atter sand – og så lige et par olieraffinaderier.

Turister i stedet for olie
Meget er sket siden 90erne i det olierige land, som består af syv emirater. Landet er stadig dækket af 85 pct. ørkensand, og olien er stadig landets vigtigste indtægtskilde.

Endnu. I slutningen af 90erne konkluderede en rapport, at olien vil være sluppet op i 2030, og det fik den daværende præsident, Sheik Zayed bin Sultan Al Nahyan, til at iværksætte en række tiltag for at sikre landets fremtid. Hans mål var blandt andet at tiltrække hele verden og gøre handel, ejendomme og turisme til landets nye sorte guld – og netop på grund af olien var det ikke et spørgsmål om penge.

Som et af sine første projekter opførte sheiken det verdensberømte hotel, Burj Al Arab, som åbnede i december 1999 i Dubai, og som er blevet byens vartegn.

Siden er det gået stærkt – rigtig stærkt. Dubai har i dag verdens næsttravleste lufthavn, flere end 50 fem-stjernede hoteller, nogle af verdens største shoppingcentre og en skyline, der sagtens kan matche Manhattans. Dubai er netop kendt for »verdens største«, »verdens højeste« og så videre, og de spektakulære skyskrabere i alle tænkelige – og utænkelige – former har da også givet byen tilnavnet Mellemøstens Las Vegas.

31 grader i november
For de fleste turister er Dubai målet, når turen går til De Forenede Arabiske Emirater, men det er oplagt at kombinere storbyen med badeferie i eksempelvis Ras Al Khaimah – landets nordligste emirat, som ligger en times kørsel fra Dubai. Endnu er der ikke mange turister i kystbyen Ras Al Khaimah, men flere resorts er begyndt at skyde op langs den lange og brede strand ved Den Persiske Golf.

Det forstår man, for Ras Al Khaimah har de optimale forhold for en rigtig badeferie.
Efterhånden har jeg stukket tæerne i en del verdenshave, men aldrig i et så varmt som Den Persiske Golf. I det hele taget er her rigtig varmt for en kølig nordbo – gennemsnitstemperaturen er 31 grader i november, så der er brug for en del dukkerter.

Oplev det lokale liv
Bliver man træt af at ligge på langs på stranden, dyppe legemet i havet, ræse på jetski eller padle i kajak, kan det anbefales at kigge nærmere på det lokale liv i Ras Al Khaimah.

Fra de fleste hoteller går der shuttlebus til byens shopping mall med kendte mærkevarer, men tag hellere – eller også – en taxa ind til byens centrum og oplev det lokale liv. Her er ingen mærkevarer overhovedet – til gengæld masser af skræddere og butikker, hvor de sælger guld, traditionelle klædedragter, vandpiber etc. Der er stort set ingen turister, og dermed heller ingen insisterende sælgere – vi bliver kun mødt af venlige smil fra de lokale. ...mænd, vel at mærke.

Ingen øjenkontakt med kvinder
Kvinderne møder vi også, men dem får vi ikke øjenkontakt med – det tillader deres religion ikke.
Alle er de iført abaya, som er den traditionelle sorte klædedragt – nogle med ansigtet frit, mens andre har det helt tildækket.

Mændene går i deres lange hvide kjoler, kandoura, og om hovedet bærer de et hvidt tørklæde eller det karakteristiske rød/hvide, keffiyeh – også kaldet partisantørklæde.

Altsammen er det meget fremmedartet og eksotisk. Ikke mindst når man ligger og sveder på sin strandseng, og muezzinen kalder til bøn fra minareten ved den nærliggende moské.

Næste side: 5 oplevelser i De Forenede Arabiske Emirater