Guide: 5 aktive i Dubai

Dubai tilbyder sig med alskens fritidsfornøjelser, og hvis man gerne vil være aktiv i ferien er her meget forskellige oplevelser at hente.

Når du er i luften med Skydive Dubai, har du bl.a. udsigt over hele den palmeformede, menneskeskabte ø. Fold sammen
Læs mere
Foto: Skydive Dubai
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På græsset

Hvad: Golf i mørket
Hvor: Emirates Golf Club

Nogle kan bare ikke få nok af golf. Og for dem er der en ekstra grund til at tage til Dubai i form af Faldo Course i Emirates Golf Club. Her er det muligt at spille døgnet rundt, idet banen efter mørkets frembrud oplyses af en stribe lysmaster. Umiddelbart lyder det mest som en gimmick, men konceptet fungerer faktisk. På begge sider af fairway på hvert hul står en række 15-20 meter høje master med tre-fire stærke lamper på hver.

De gør nat til dag, og selv om det er noget sværere at bedømme afstande end normalt, er bolden til at finde, og det er muligt at få en seriøs golfrunde ud af det. Bolden forsvinder kortvarigt op i den mørke nattehimmel, når den er på sit højeste, men inden da har den været så længe i lyset, at du har nogenlunde styr på længde og retning.
Med sommertemperaturer på op mod 40 grader foretrækker mange lokale at spille her. Hertil kommer, at banen, designet af Nick Faldo, faktisk er ret god.
dubaigolf.com
 

I vandet

Hvad: »Swimming with horses«
Hvor: Jebal Ali Golf Resort & Spa

Instruktøren Nadine trækker langsomt hesten med ud i vandet. Først går de bare i vandkanten, så bevæger de sig længere og længere ud. Til sidst er hesten i vand til midt på kroppen. Inde på stranden står hotelgæster med hver deres hest og ser på – klar til at følge efter. Jebal Ali Golf Resort & Spa tilbyder som noget nyt sine gæster at »svømme med heste«. Resortet har stalde, hvor du også kan ride på normal vis, men i denne aktivitet fører du hesten ned gennem hotellets haver til den private strand. Her kan du svømme ved siden af hesten eller ride på den i vandet (uden saddel), inden det bliver til en rulletur i sandet og så tilbage til staldene og rengøring.

At bade med så stort et dyr kan lyde faretruende, men ifølge Nadine er det ikke farligt, »hvis bare man holder sig ved siden af hesten og ikke bagved den«. Du behøver ikke være en erfaren rytter for at deltage, men erfaring med heste er en fordel.
jebalali-international.com
 

I sandet

Hvad: Ørkensafari
Hvor: Efter aftale
 
En oplagt måde at opleve Dubais fascinerende ørken er på et ørkenræs med Toyota Landcruiser. Der er masser af wau-oplevelse over ørkenræset, som bør være et fast punkt på en tur til Dubai. Efter en times kørsel kommer vi frem til ørkenen. Inden vi får sand under hjulene, lukkes luft ud for at give bedre greb. Bilerne er stivet af med sikkerhedsrør indvendigt, men ifølge vores chauffør, Ali fra Pakistan, er ingen af selskabets biler nogensinde rullet rundt i ørkenen.

Der skete da heller ikke noget uventet på vores tur, men den ret spinkle chauffør var på hårdt arbejde, da han drønede os rundt i sandbankerne. Midtvejs i ørkenræset gøres et holdt, hvor deltagerne får mulighed for at stå på snowboard ned ad sandbakkerne. Turen sluttes af med et besøg i en beduinlejr med arabisk barbecue inklusive mavedans og vandpibe ad libitum.
desertsafaridubai.com
 

I sneen

Hvad: Skiløb
Hvor: Mall of the Emirates
 
Selv om turen går mod ørkenen, kan du roligt tage skiene frem fra garagen. Af Dubais mange enorme bygningsværker er den indendørs skibakke i Ski Dubai blandt de mest ekstraordinære. Skibakken ligger midt i et gigantisk shoppingcenter (imponerende i sig selv), og her er »ægte« sne, en flere hundrede meter lang piste, en stolelift og et stort legeområde med kælkebakke for børn. Hele området er på størrelse med tre fodboldbaner, og mens der snildt kan være 35 grader varmt udenfor, holder Ski Dubai en temperatur på ca. minus én til to grader. Da vi er på besøg, viser et skilt dog minus fire.

Snevante, voksne danskere vil måske hurtigt begynde at kede sig, men for børn og den ørkenramte lokalbefolkning skal der nok være en halv dags god underholdning. Skibakken er stor nok til at huse fem forskellige ruter af varierende sværhedsgrad. Den længste er 400 meter med et fald på 60 meter.
skidubai.ae
 

I luften

Hvad: Faldskærmsudspring
Hvor: Mellem Dubai Marina og Jumeriah Beach Residence.

De fire personer i faldskærmene glider roligt nedad. Dukker frem fra bag en skyskraber, forsvinder bag en anden for så at dukke frem igen. Fra afstand ser det ud som om, at de er ved at flyve ind i højhusene. I steder finder de sikkert jorden i landingsområdet på stranden ved Dubai Marina. Det er her Skydive Dubai holder til. Faldskærmsudspringsfirmaet er – ifølge det selv – det største i Mellemøsten, og her er plads til alle.

Nybegyndere kan få et tandemspring, mens øvede kan springe for sig selv eller som del af et team. Dropzone er lige mellem Dubai Marina og den kunstige ø The Palm Jumeriah, og når du er i luften, har du bl.a. udsigt over hele den palmeformede, menneskeskabte ø, der kan være svær at få et ordentligt indtryk af fra landjorden. Du kan naturligvis også se ud over resten af det skyskraberramte Dubai. Firmaet tilstræber, at du skal kunne komme uanmeldt, men kan ikke garantere, at der er plads uden reservation.
skydivedubai.ae

Se også: Dubai er nu til at betale