Check-in: Rose Rayhaan

Europæere i shorts og T-shirts bord om bord med arabere, hvor kvinderne er hyllet ind i store sorte gevandter. Kom med bag hotelfacaden i Dubai, hvor modsætninger mødes.

Fra swimmingpoolen er der udsigt til nogle af Dubais imponerende skyskrabere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rayhaan Hotels & Resorts
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første indtryk
»Er det virkelig ikke større,« er min første tanke, da jeg træder ind i lobbyen. Men hvad Rose Rayhaan ikke har i bredden, har det til gengæld i højden. Med sine 72 etager og svimlende 333 meter – som ti Rundetårn stablet oven på hinanden – er det intet mindre end verdens højeste hotelbygning. Nok er der enkelte hoteller i højere bygninger, men ikke hvor hotellet fylder hele bygningen som i dette tilfælde. Jeg får da næsten også hold i nakken, da jeg efterfølgende træder ud på gaden og forsøger at se helt op til hotellets top.

Værelserne
Rose Rayhaan råder over 462 værelser, hvoraf de 68 er suiter. Sidstnævnte ligger på de øverste etager og har derfor også den allerbedste udsigt. Generelt er værelserne rummelige og luksuriøse samt holdt i lyse farver med mørke møbler.

Mad & drikke
Petals er navnet på hotelrestauranten, hvor der serveres buffet morgen og frokost samt á la carte om aftenen. Da der skal tages hensyn til alle gæster, er maden en skønsom blanding af vestlige og arabiske retter. Specielt ved buffeterne er det en glimrende anledning til at prøve nogle eksotiske retter, som man måske ikke ville have turdet binde an med som hovedret på en á la carte restaurant. Café Rose i lobbyen er et hyggeligt sted at mødes til en kop kaffe.

Særligt
Hotellet har et meget blandet publikum med deraf følgende store kulturforskelle. Specielt til morgenbuffeten er det sjovt og tankevækkende at se europæere i shorts og T-shirts bord om bord med arabere, hvor kvinderne er hyllet ind i store sorte gevandter og sjaler, der i nogle tilfælde kræver, at de løfter op i sløret for at kunne få mad ind i munden. Og så er det da også sjovt at bo på et hotel, der er officielt certificeret af Guiness Rekordbog som verdens højeste. Selve bygningen er i øvrigt også ganske spektakulær med sin mørke glaskrop og hvid-og-sort-stribede top.

Plus
Udsigten fra hovedparten af værelserne er fænomenal flot. Nogle har direkte panorama-udsigt til verdens højeste bygning, Burj Khalifa. Fra mange af de andre er der direkte udsigt til Sheikh Zayed Road, hvor man kan beundre en stribe af emiratets mange nybyggede og arkitektonisk imponerende højhuse. Et plus er det også, at Rose Rayhaan blot ligger fem minutters kørsel fra såvel Burj Khalifa som Dubai Mall, der er verdens største indkøbscenter med en bagatel af over 1.200 forretninger.

Minus
Såfremt man holder af et glas vin til maden, får man sig en slem overraskelse på Rose Rayhaan. Hotellet er nemlig en del af kæden Rayhaan Hotels & Resorts, hvis hoteller alle er alkoholfri. Af samme grund vælger en del af de vestlige gæster også at nøjes med morgenmad på hotellet og så at spise ude om aftenen.

Læs også: Dubai er nu til at betale