Mand – tag din kvinde til Firenze!

Fem forførende tips til en romantisk weekend i Italiens tidligere hovedstad

Kære mand, hvis du planlægger turen til Firenze rigtigt, er der kyssegaranti. Fold sammen
Læs mere
Foto: Louise Kidde Sauntved
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Firenze er med sine historiske bygninger og naturskønne omgivelser som skabt til en romantisk weekend med din yndlingskvinde (og nej… vi mener ikke din mor).

Se også: Verdens mest romantiske bryllup

»Man skal tage sin kvinder til Firenze,« siger italienske Sonny i Susanne Biers filmhit »Den eneste ene« – og bliver straks rettet af sin kæreste Sus: »Kvinde, Sonny, man skal tage sin KVINDE til Firenze« Sonny viste sig som bekendt at være en skidt fyr, men en ting havde han ret i: Firenze er som skabt til en romantisk udflugt med din udkårne. Så mand… tag din kvinde med til Firenze. Her kommer en række tips, der gør turen uforglemmelig.

1 - SALVATORE FERREGAMOS SKOMUSEUM
Kære mand. Det allerførste, du må erkende, er, at turen ikke er til ære for dig – den er til ære for hende.
Pak derfor en god del tålmodighed i bagagen, og se ud som om du også synes, at sko er det sjoveste i hele verden, for er man kvinde og i Firenze, er et besøg på Salvatore Ferregamos skomuseum, der liger i hans palazzo, der også huset en stor designforretning, et absolut must.

Her kan I ikke alene nyde (eller lade, som om I nyder) et skiftende udvalg af designerens mest vilde og ekstravagante sko, det er også muligt at gøre sig klog på, hvordan kan skaber det perfekte par designersko, der ikke alene er en drøm at se på, men også en drøm at gå i. Advarsel: rejsende på budget bør overveje at droppe et besøg i butikken. Det kan let blive dyrt!

Adresse: Skomuseet ligger i kælderen på Palazzo Spini Feroni, Via Tornabuoni 2.

2 - GULD, RØGELSE OG NOUGATSKÆR
Den hellige tre-enighed, når man gør kur til en kvinde, er smykker, parfume og chokolade. Alle tre ting er at finde af allerbedste kvalitet i Firenze.

Guld: Ponte Vecchio er guld-elskerens paradis. De mange guldsmedebutikker, der hænger ud over den gamle bro som overmodne drueklaser, byder på alt hvad smykke-hjertet kan begære – uanset om du er til opulente udstyrsstykker eller diskret luksus.

Chokolade: Pasticceria Rivoire har ligget på hjørnet af Piazza Signoria siden 1872, hvor Enrique Rivoire, kongefamiliens foretrukne chokolatier, åbnede en lille forretning, der serverede eksklusive chokolader til det florentinske borgerskab.

Alt er 100 procent håndlavet efter gamle – og meget hemmelige – opskrifter og kan både købes med hjem og nydes i det meget lyserøde lokale, hvor malerier af varierende kvalitet flokkes på væggene. En specialitet er de fyldte chokoladehjerter – mere romantisk bliver det ikke!

Adresse: Hjørnet af Piazza della Signoria og Via Vacchereccia.

Parfume: På Via della Scala finder du Firenzes ældste parfumeri. Siden 1612 har Officina Profumo di Santa Maria Novella skabt cremer, salver og ikke mindst parfumer til adelige og andre krævende kunder.

Gæster bliver lokket gennem de dobbelte trædøre, marmorgangen og ind i de stemningsmættede lokaler af duften af sæbe og skønhed på flaske. På store mørke træreoler står tunge krukker og i hjørnerne lokker bløde veloursofaer – der dog kun er til pynt. Ud over det almindelige udsalg er her urteværksted og du kan – selvfølgelig – få komponeret din helt egen romantiske duft.

Adresse: Via della Scala 16.

Næste tre tips: 3 - MUSEO BARGELLO, 4 - DEN FULDENDTE NAT & 5 - EN KORT UDFLUGT