Bryllup under Julies balkon

Shakespeare gjorde Verona til kærlighedens by. Det vil byen udnytte til bryllupsturisme det mest romantiske sted af dem alle.

Den lille balkon ser ikke ud af meget, men man kommer ikke udenom, at historien bag er fuld af romantik. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er nok ikke ordene: "Til døden jer skiller" - der er mest oplagt at bruge, når de lykkelige par skal vies i "Julies hus". Men huset med den berømte balkon, er den mest romantiske ramme for et bryllup, man næsten kan forestille sig.

Casa de Giulietta fra 14-hundrede tallet, bedre kendt som Julies Hus, er en af Veronas største seværdigheder og besøges årligt af 1,2 mio. mennesker. Huset tilhørte i sin tid Capello-familien, ofte omtalt som Capulet, der var en af byens stærke familier. Og både familien og huset har angivelig inspireret Shakespeare til skuespillet om Julie Capulet og Romeo Montague, der på balkonen erklærede hinanden deres kærlighed - Et forhold der var umuligt på grund af de to familiers stridigheder, og et forhold, der endte så ulykkeligt.

Det er bystyret, der nu vil skabe endnu mere turisme på verdens nok mest ulykkeligeste kærlighedshistorie, og er kommet på idéen med at udleje huset til bryllupper, fortæller Associated Press.

"Verona er kendt verden over som kærlighedens by. Vi har arvet dette fantastiske ry, og det bør vi udnytte," siger Daniele Polanto, der står bag forslaget, til AP.

De nye aktiviteter vil i givet fald give gode indtægter til byen. Et bryllup skal koste fra 600 euro - billigste pris for lokale Venrona-par - til 1.000 euro for par bosat uden for EU. Sidstnævnte kræver mere papirarbejde derfor prisforskellen, lyder forklaringen.

Ifølge Daniele Polato vil de bureaukratiske spørgsmål omkring forslaget være klaret i løbet af en måneds tid, hvorefter vielserne vil kunne foregå - enten inde i huset eller i gården under den berømte balkon.