Guide: Forår i Europa

Noget af det, der rører sig, og som du kan opleve i resten af vinteren i de europæiske storbyer.

Warner Brothers Studio Tours i London. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BERLIN

VisitBerlin: Har lanceret en ny gratis app, »Going Lokal Berlin«. Her har man for første gang samlet informationer om alle tolv distrikter i Berlin i én app. Mere end 600 tips til i alt 60 forskellige kvarterer i byen er udvalgt af visitBerlins medarbejdere i samarbejde med distrikterne selv. Formålet er hjælpe turisterne til at opleve nye sider af byen.

De mange tips er ordnet geografisk og i kategorier som »Must See«, »Hidden Places« og »Eating and Drinking«. App’en kan downloades fra app store eller visitBerlins hjemmeside.

Info: visitberlin.com

LONDON

Warner Brothers Studios: Warner Brothers Studio Tours åbner i marts en udvidelse af den permanente udstilling »The Making of Harry Potter«.

På 6.000 kvadratmeter bygges Platform 9 3/4 op omkring det originale lokomotiv fra filmene. Fra Harry Potter første gang selv tager med toget til troldmandsskolen, til han som voksen sammen med Ron og Hermione vinker farvel til næste generation af troldmandslærlinge, er det mørkerøde lokomotiv nr. 5972 »Olton Hall« blevet brugt som Hogwarts Ekspress.

Hvornår: Åbner 19. marts

Info: wbstudiotour.co.uk

WIEN

»Archiv der Träume«: Udstillingen af enestående tegninger fra »drømmearkivet« i Musée d’Orsay i Paris er nået til den østrigske hovedstad og Albertina paladset. Her kan man se omkring 200 skitser, forarbejder og færdige arbejder fra den store samling, som omfatter i alt 80.000 værker. På udstillingen er tegninger af blandt andet Edgar Degas, Paul Cézanne, George Seurat og Pablo Picasso.

Hvornår: Indtil 3. maj

Info: albertina.at

HAMBURG

»Verzauberte Zeit« (den fortryllede tid): Sådan hedder den store udstilling fra det schweiziske ægtepar Arthur og Hedy Hahnloser-Bühlers samling. Ægteparret købte samtidskunst i årene 1906 til 1936, og efter Arthurs død samlede arvingerne alle værkerne i Villa Flora Winterhur. Siden 1995 har der været offentlig adgang til samlingen og Villa Flora i Schweiz.

Lige nu kan man imidlertid opleve et par hundrede af værkerne med blandt andre Cézanne, van Gogh, Renoir, Manet og Matisse og ikke mindst Félix-Edouard Vallotton på udstillingen i Hamburger Kunsthalle.

Hvornår: Indtil 16. august

Info: hamburger-kunsthalle.de

OSLO

Turistboom og nye seværdigheder: Den norske hovedstad har haft endnu et år med fremgang for turismen. Antallet af overnatninger er steget med syv pct. i 2014 og har dermed rundet fire millioner. Fremgangen bakkes godt op af byens udbud af nye hoteller i boutique-stilen, f.eks. det helt nyrenoverede og miljøvenlige Thon Rozenkrantz, som åbnede i efteråret ved Tinghuset i centrum, og det nybyggede The Thief på Tjyvholmen.

Der kommer også nye seværdigheder i byen. I februar genåbnede den historiske Østbanehal fra 1864 smukt nyrenoveret og fyldt med spisesteder og butikker som det mødested og samlingspunkt, det var engang. Nye markante byggerier er også på vej. Munch-museum, Nationalmuseum, Deichmanske biblioteker. »Oslo får et nyt fyrtårn hvert år fremover. Det er en fryd at markedsføre byen for tiden,« siger chef for Visit Oslo, Bente Bratland Holm.

Info: ostbanehallen.no

BREMEN

Universum Bremen: Genåbner i næste uge efter en større ombygning og indretning af en ny permanent udstilling bygget op over temaerne teknik, menneske og natur. Udstillingen omfatter over 250 interaktive udstillingsgenstande, som stammer fra USA, Italien, Storbritannien og Østrig, bl.a. en gigantisk kuglebane, en lyn-maskine, og en rumrobot.

Der er også skiftende særudstillinger om forskellige emner. Universum Bremen åbnede for 14 år siden og har indtil dato haft omkring fem millioner besøgende.

Hvornår: Genåbner 6. marts

Info: universum-bremen.de