Danskerne rejser til Tyrkiet igen

Tyrkiet er med sine lave priser og solrige vejr på vej tilbage som destination for de danske turister trods den politiske urolighed.

Hotel Pascha Bay i Alanya er rigtig populært hos danskerne. Foto: TUI Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De senere års turbulente politiske stridigheder i Tyrkiet fik danskerne til at vende landet ryggen, når det gjaldt sommerferien. Men det billede er så småt ved at ændre sig, vurderer både Bravotours og TUI. Både vejret denne sommer og det lave prisniveau har i år tiltrukket danskerne.

»Der er ingen tvivl om, at Tyrkiet har været gennem en turbulent tid, men jeg er rigtig glad for, at danskerne igen har taget det fremragende rejseland til sig. Vi har haft rigtig mange gæster, der allerede havde valgt Tyrkiet fra, når de kontaktede os. Men når de så fik prisen for en ferie for hele familien i Spanien eller Grækenland og en pris i Tyrkiet, så blødte de op. De kan rejse på højere standard med all inclusive til samme pris, som de kan få en lejlighed uden pension for på f.eks. Mallorca,« fortæller Peder Hornshøj, der er adm. direktør i Bravo Tours.

Hos TUI har man ligeledes set et fald i Tyrkiets popularitet, men til gengæld har stamkunderne holdt ved. Det fortæller pressechef hos TUI Nikolai Johnsen:

»Gæster, der er vant til at rejse til Tyrkiet, lader sig ikke skræmme så let. De har deres favorithoteller og velkendte områder, hvor de ved, at de får en god ferie til få penge. Det er mere de potentielt nye kunder, der desværre udebliver,« fortæller han, men siger samtidig, at de kan se, at den negative kurve er ved at knække:

»Vi ser tegn i horisonten på, at Tyrkiet kan vende udviklingen for danske turister næste år. Det lave prisniveau vil over tid tiltrække nye gæster igen, men det kræver en stabil og rolig periode, før vi når tilbage til tidligere års niveau,« fortæller Nikolai Johnsen.