Computer til rejsetasken

Små netbooks er hotte i sommervarmen. De er nemme at have med overalt, og udvalget er nærmest eksploderet, mens priserne er lave. Her er 12 bud til rejsetasken.

Små netbooks er hotte i sommervarmen. Herunder kan du se 12 bud på netbooks til rejsetasken. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Martilla/Lehtikuva

De er smarte og fylder ikke meget. De vejer ikke mere end i omegnen af halvanden liter mælk.

Klik videre og se de 12 bedste netbooks

De er lige til at tage med under et skyggefuldt træ i haven eller på café midt i sommerheden. Og så er de oven i købet til at betale.

Lette og billige
Minibærbare computere, de såkaldte netbooks, er det helt store hit netop nu.

Antallet af nye modeller er nærmest eksploderet, og mens salget af de små og indbydende maskiner kun går én vej – op – går det den modsatte vej med de traditionelle laptops.

- For langt de fleste er en minibærbar computer et supplement til en større. Fordelene ved netbooks er, at de er meget lette at tage med, de bruger meget lidt energi og har derfor stor batterikapacitet, og så er de billige.

Typisk koster de 3.500 kroner og nogle modeller endda helt ned til 2.500 kroner, så langt de fleste kan være med, siger Lars Jacobsen, der er chefredaktør på Pcworld.dk.

Et supplement til maskinparken
- Der er dog også en bagside ved de små maskiner. Hvis man har brug for at lave noget, der kræver stor regnekraft, så tager det ufattelig lang tid. Så er det, at netbooks kun er et supplement – ikke en erstatning for en pc, siger Lars Jacobsen.

I samarbejde med Pcworld.dk har Rejseliv.dk gennemgået en bred vifte af de nye netbooks og udvalgt 12 modeller, gennemsnits-forbrugeren kan putte øverst i tasken og tage med på sommerferie.

Eller måske bare tage med på stranden, hvis man er typen, der bare ikke kan undvære at have en computer inden for rækkevidde.

Klik videre og se de 12 bedste netbooks