Check-in: The Wallawwa

Kom med bag facaden på hotellet der parrer komforten fra et internationalt lufthavnshotel med sydøstasiens charme og stil.

Fra ødelagte husfacader, affald, tiggere og ramponerede biler, drejes væk fra den gennemhullede hovedgade og med et trylleslag er man i en anden verden. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR, The Wallawwa
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første indtryk
The Wallawwa bliver mange steder omtalt som et »lufthavnshotel«, fordi det ligger bare 20 minutters kørsel fra lufthavnen i Colombo. Men der er ikke meget lavtflyvende-DC9’ere-og-motorvejsfrakørsler over Wallawwa. Fra ødelagte husfacader, affald, tiggere og ramponerede biler, drejes væk fra den gennemhullede hovedgade og med et trylleslag er man i en anden verden. En verden med lidt mere kvalitet, ro og æstetisk overskud. Men lufthavnshotel-etiketten giver alligevel mening, fordi Wallawwa netop fungerer som et lindrende pitstop for mange rejsende, der bruger Colombo som transit til andre af regionens destinationer.

Værelserne

»Walauwa« eller »Wallawwa« er både ordet for »aristokrati« og et begreb, der dækker over hovedkvarteret for en familie, »der nyder stor tilslutning fra de lokale konger eller koloniherrer«. Bygningen, som i dag huser hotellet, er provinsens ældste af sin slags og går tilbage til det 18. århundrede. Under Anden Verdenskrig blev den benyttet som hovedkvarter af Royal Air Force. Og man føler sig om ikke som koloniherre så i hvert fald lidt som aristokratisk kolonialist. Værelserne er simple, men smagfuldt indrettet. Ingen minibar, jacuzzi eller walk in-closet. Less er som bekendt more. Et tungt fløjlsgardin adskiller værelset fra badeværelset, og en gammeldags rød telefon lyser op som et sjovt stykke funktionelt legetøj – og et mysterium for en 3-årig, der aldrig har set en telefon med ledning. Meget stilfuldt.

Mad og drikke
Generelt er det srilankanske køkken et miks af det indiske og asiatiske med kraftig påvirkning af det vestlige. Fusion, kalder man det vist. På menuen er lokale retter som Teriyaki-kylling, et stort udvalg af curries, og fisk som tigerrejer, multe og den fantastiske delfinagtige mahi-mahi. Også servicen fusionerer den lokale gæstfrihed med international effektivitet, og det er endda muligt at få sig et rigtig godt glas vin. 

Særligt
Der er ikke nogen direkte forbindelse mellem Wallawwa og den verdensberømte srilankalske arkitekt, Geoffry Bawa, men hotellet er inspireret af hans arkitektoniske tanker. Søjlegange, patioer og forskudte plan, hvor opholdsrum med bløde sofaer glider umærkeligt over i havens loungestemning giver stedet dets næsten klosteragtige og meditative ro.
Aftenen inden afrejse besøger vi stedets Z-spa, der netop er tænkt som det, vi brugte den til – at få lindret sin rejsemedtagede krop, inden næste takeoff. Massagen var så behagelig, at jeg faldt i søvn midtvejs.

Plus
Det meste af det, man kan finde af fine ting i hotellets souvenirbutik, er produceret af lokale, og overskuddet går til velgørende formål. Det er en trøstende omstændighed, når srilankanerne lige uden for hotellets smukke have stadig lever i efterdønningerne af tsunami og borgerkrig.

Minus
Det fugtige og frodige klima betyder myg. Mange myg. Det er værst om aftenen, men heldigvis gør personalet sit for at hjælpe gæsterne sikkert gennem en aften på terrassen med forskellige slags anti-myggelys og diverse spraydåser. Swimmingpoolen er måske den flotteste, jeg har set, men poolmanden må have haft fri den dag, vi var forbi, for den lignede mere en af restaurantens supper med for meget citrongræs i.

Læs også: Syv suveræne oplevelser i Sri Lanka