Brugertips til New York

Rejseliv.dk's brugere er berejste og fylder sitet med gode tips til hele verden. I denne uge har vi plukket fire tips til byen, de fleste vender tilbage til igen og igen: New York.

Foto: Foro: Don Emmert, Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

New York, New York. The big Apple er forsynet med så mange muligheder, at man kan få en lige stor oplevelse ud af at tage turen over there, når solen brager ned, som når sneen dækker byen. 

Se også: På illegal restaurant i New York

Som udgangspunkt er de fleste dog interesseret i godt vejr, hvilket betyder, at med de op til bare 10 kølige martsgrader, byen er beriget med lige nu, er udgifterne til fly og hoteller lave. 

Det har Rejseliv.dk’s også opdaget og guider gerne til nogle af de oplevelser, man kan berige sig selv med på et besøg til New York i marts. Vi har fundet fire af dem her:

Brooklyn
Hiscbp tipper:
New York er meget mere end de kendte turistattraktioner på Manhattan. Gå f.eks. over Brooklyn Bridge og nyd Brooklyns mange små modebutikker, cafeer, gader med brownstones og Brooklyn Brewery. Slut af med et besøg på Brooklyn Museum, som er et fantastisk kunstmuseum med spændende midlertidige udstillinger. Den første fredag i måneden omdannes museet til et stort cocktail party med gratis adgang.
 
The Abyssinian Baptist Church
MortenFoe tipper:
Er den største kirke i Harlem og byder på en oplevelse som man tager med sig hjem.
Kirken er kendt for at have det bedste Gospel kor i New York og dette er helt sikkert stedet at komme, hvis man vil have en uforglemmelig oplevelse.
Der er dog et men. Selvom det er de færreste turister som finder vej til Harlem, er der stadig en del der vil ind i netop denne kirke. For at den ikke bliver overrendt med turister, skal disse pænt stå i kø bag ved kirken, mens de lokale kirkegæster møder op. Hvis der så herefter er plads til turister, kan man komme ind.
Af ovenstående grund kan det anbefales at møde tidligt. Det sker aldrig, at alle kommer ind. Nogle gange kommer der måske kun 20 ind af de flere hundrede fremmødte. Så kom gerne en time før. Se hvornår der er gudstjenester på www.abyssinian.org.
Hvis du ikke kommer ind, er der altid mulighed for at komme ind i en af de mange andre kirker i Harlem.
 
Cool lounge hotel
Keewee tipper:
Supercool og meget hyggelig og prisvenligt hotel på Upper Manhattan, Ligger lige ved Metro med Starbucks som en af nærmeste naboer. Her findes også familieværelser for op til 5 personer. Lounge-baren laver lækre og prisvenlige cocktails.
Et must at bo på, hvis man ikke gider betale en formue, og har ofte specialtilbud.
 
Kvalitet til lave priser
Doorte tipper:
Er du glad for nyt tøj så er et besøg i Woodburry Commons, ca 50 km's kørsel med bus fra N.Y., et must. Det er en kæmpe outlet by med over 200 butikker. Rigtig mange kendte mærker, f.eks. Nike, Gucci, Calvin Klein, Aldo. Det er et sandt mekka for shoppingfreaks. Priserne er i bund og kvaliteten er i top. Bussen kører fra den centrale busstation flere gange dagligt.

 
Vil du til New York? Find fly her.