Ambassadør advarer om voldtægter i Tyrkiet

Norges ambassadør i Tyrkiet råder kvinder til at være mere opmærksomme på kulturelle forskelle, før sommerferien går til Tyrkiet.

Foto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Norges ambassadør i Tyrkiet, Cecilie Landsverk, advarer nordiske kvinder om risikoen for voldtægt under ferieophold i Tyrkiet. Den norske ambassadør påpeger først og fremmest, at kvinder på ferie skal være opmærksom på kulturforskellene for at undgå risikoen for at blive voldtaget i ferien.

De seneste to år har 14 norske kvinder kontaktet Norges ambassade i landet og bedt om hjælp efter voldtægter, men tallene er formentlig meget højere, da erfaringen viser, at kun en fåtal af ofrene anmelder overgrebene, skriver den norske netside, DinSide.no, der citerer norsk radio og tv.

Et populært feriemål

"Det er er aldrig kvindens skyld, men alle må være klar over kulturforkellene. Det vi kalder en uskyldig flirt kan opfattes helt anderledes i ferielandet," siger ambassadør Landverk til Nrk.

Tyrkiet er også i Norge blevet et populært feriemål, men rejser man som kvinde er der nogle ting, man bør holde sig for øje.

8 enkle råd til kvinder på ferie i Tyrkiet:

1. Undlad at solbade topløs på stranden og ved poolen. Tyrkiet er et muslimsk land og nøgenhed er ikke accepteret på samme måde som ved de europæiske middelhavskyster.
 
2. Gå ikke rundt i bikini andre steder end ved stranden eller ved poolen. Tag tøj på, hvis du skal spise eller handle i butikker.

3. Klæd dig anstændigt på, når du skal ud om aftenen. For meget bar hud sender signaler, som kan misforstås. 

4. Det kan hjælpe på uønsket opmærksomhed at tage en ring på venstres hånds ringfinger og lade som man er gift.

5. Vær opmærksom på, at en hyggelig snak i baren kan opfattes som en invitation.

6. Vær ikke bange for at afvise uønsket opmærksomhed.

7. Hold dig til selskabet og undgå at gå alene hjem fra restauranten/baren om aftenen.

8. Drik ikke for meget alkohol. Berusede piger er lette ofre for overgreb. Pas også på drinken, så ingen putter noget i den i et uopmærksomt øjeblik.