Her er Dronningens ni yndlingsrejsemål

Fra danske provinsbyer til millionmetropoler og verdens store natur. Dronningen har været der, og nogle steder har gjort større indtryk end andre.

Regentparret på Château de Caïx i Frankrig, hvor Prins Henrik ofte opholder sig. SE BILLEDER AF REJSEMÅLENE HERUNDER! Fold sammen
Læs mere
Foto: Jørgen Jessen

Med 70 år i alder og 38 år som regent er den danske dronnings rejseliv omfattende.

Næste: Frankrig, Vietnam og Færøerne

Gennem årene har hun været på et hav af officielle rejser, og dertil kommer de private ferierejser. Korte rejser og lange ophold og nogle er senere blevet kommenteret mere end andre, og andre rejser er i familiær ramme.
Det er på den baggrund, at vi her på Rejseliv.dk har sammensat vores bud på Dronningens yndlingsrejsemål.

Danmark
Dronning Margrethe må være en af de mest danmarksberejste. Fra hun var barn har sommertogtet med kongeskibet "Danmark" været fast årlig tradition, og der findes snartsagt ikke den provinsby, der ikke har haft kongeligt besøg. Selv siger Dronningen, at hun kender Danmark bedst fra søs.  Hun elsker det afvekslende landskab. Fra de blide, bløde bakker til Bulbjerg og de dramatiske klinter ud til Vesterhavet.
Info:
www.visitdenmark.dk

Grønland
Det siges, at enten elsker man landet, eller også det modsatte. Der er ingen tvivl om, at Dronningen gør det første. Interessen for Grønland fik hendes forældre plantet grundigt med deres fortællinger om isen og den store natur efter deres rejse i 1957. "Jeg har hørt så mange beretninger og set så mange fotos, at jeg ind imellem skal huske mig selv på, at jeg ikke selv var med på den rejse," har hun fortalt. Hun har besøgt Grønland adskillige gange. Senest i juni 2009 i forbindelse med landets overgang fra hjemmestyre til selvstyre, hvor hun bl.a. besøgte Nuuk.
Info:
www.visitgreenland.dk

Storbritannien
Det var her Dronning Margrethe for første gang "stod på egne ben", da hun som  15-årig fortsatte sin skolegang på North Foreland Lodge kostskole i Hampshire. Senere har hun studeret ved London School of Economic, og det var i Storbritannien, at hun traf prins Henrik. Det var ved et bryllup i Skotland, men senere mødtes de adskillige gange rundt om i landet, inden deres forbindelse blev officiel. I dag er Dronningen ofte i London for at shoppe og for at besøge sin lillesøster Anne-Marie og hendes familie.
Info:
www.visitbritain.dk

Tyrkiet
Landet, hvor man har holdt sin bryllupsrejse, må naturligvis med på listen over yndlingsrejsemål. Ganske vist startede rejsen efter brylluppet i 1967  på kongeskibet, som spillede kis-pus med den danske presse og sejlede rundt i de danske farvande, hvorefter det i Øresund lagde sig i skjul bag Ven, hvorfra parret i en motorbåd sejlede til Københavns lufthavn og som Eva og Adam Mørk fløj via London til Tyrkiet - med Kusadasi, den antikke by Efesos og Istanbul, hvor de blev opdaget mod slutningen af rejsen.
Info:
www.turkeytourism.com

Næste: Frankrig, Vietnam og Færøerne