3 spanske oplevelser i Barcelona

Fest. Tjek. Strand. Tjek. Mulighed for at give den gas på cykel, på klippevægge eller i havet. Tjek. Barcelona har det hele – og så ligger den spanske storby under tre timer med fly fra København.

Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fest
Der er masser af steder at danse og drikke natten igennem i det barcelonaske natteliv. Start for eksempel ud på en af byens ældste barer, Marsella. der har holdt til på samme adresse, Sant Pau 65, siden 1820. Det store og højloftede lokale ser ud derefter, godt slidt og lettere dekadent, men her er stadig ligeså meget knald på, som dengang Picasso og Dalí var blandt stamgæsterne. Marsella er desuden en af de eneste barer i byen, som serverer absint. En  stærk anis, som var populær i 1800-tallets kunstnermiljøer. 

Fortsæt herefter til Boadas, en klassisk cocktailbar, som blev åbnet af en cubansk barmand med catalanske rødder i 1993 og har siden været et fast stop på dødsruterne omkring Ramblaen. Tjenerne er i uniform, stemningen fornem, men uden at blive fimset, og cocktails fra hele repertoiret shakes og røres med omhu. Prøv f.eks. husets egen blanding – en Boadas – der består af lige dele hvid rom, curaçao og Dubonnet.

Slut af i området omkring Olympiske Havn, som er spækket med diskoteker og natklubber. Shoko hører til de største og mest populære med et lækkert chill-out område lige ud til Barceloneta-stranden. Indenfor i de japanskinspirerede lokaler bliver der danset til house, R&B og soul. En restaurant, der serverer international mad med asiatiske undertoner, har åbent til midnat. Publikum er ungt, men uden aldersfascisme.

Strand
En af Barcelonas helt store aktiver for sommerturisten er den ni kilometer lange kyststrækning af en kaliber, som få andre storbyer i verden kan konkurrere med.

I 1980’erne var området langs kysten nedslidt og træt, strandene var forurenede, og få turister lagde vejen forbi. Men op til OL i 1992 rullede  byen det helt store renoveringsskyts ud, biltrafikken blev smidt under jorden, kæmpe fodgængerpromenader blev anlagt, og en helt ny bydel, Vila Olímpica, med casino, hoteller, restauranter og barer blev født. Samtidig blev tonsvis af sand kørt ind, så man i dag kan svømme i havet eller sole sig på en af de hundredvis af solvogne få minutters gang fra byen.

I den ene ende af stranden ligger den gamle bydel Barceloneta, som er superhyggelig med sine smalle stræder, hvor gamle herrer sidder i skyggen, og vasketøjet hænger ud af vinduet.

I den anden ende ligger Diagonal Mar, en splinterny bydel med masser af high tech og supermoderne arkitektur.
Og midt imellem kan man slentre, cykle eller rulleskøjte ad promenaden, der følger kysten, og hvor de forskellige strande ligger som perler på en festlig snor. Snup en drink i skyggen, grib en bold og spil beachvolley, eller bestil en picnickurv ved de sælgere, der går rundt på stranden, og brug en hel dag på strandlivet.

Aktiv
Umiddelbart skulle man ikke synes, at en storby er det oplagte rejsemål, hvis man gerne vil bruge sin ferie i træningstøj og højt tempo. Det kan det imidlertid sagtens være, hvis storbyen er Barcelona.

I selve Barcelona skal man nok få pulsen op, hvis man cykler op ad byens bjerg, Montjuïc (til borgen på toppen), eller den modsatte vej, op ad den temmeligt stejle stigning til bydelen Tibidabo.

Vil man virkelig bruge musklerne, skal man dog til Sierra de Montserrat cirka 40 kilometer uden for Barcelona, hvor det vrimler med mountainbike-ruter i alle sværhedsgrader. Man kan selv tage toget til Montserrat, eller man kan tage med på en decideret mountainbike-tur med en af de mange udbydere, der har heldagsture til 125 euro.

Er man en af dem, der helst vil være aktiv på den facon, hvor man forcerer en lodret klippevæg  iført klatresele, er det også i Montserrat, det foregår. Der er mere end 1700 ruter af forskellige sværhedsgrader at vælge imellem.
Gale vandhunde har alle muligheder for at give den gas ud i aktiviteter i Barcelona. Vandski, jetski, kajak, dykning, og surfing. Især det sidste er hot her, så man skal ikke gå mange skridt langs vandet for at finde et sted, der udlejer udstyr eller underviser nybegyndere.

Læs også: Oplev Berlin på to hjul