Hver anden bolig er på udsalg

Boligsælgerne har i vidt omfang erkendt, at deres mursten er faldet i værdi, siden de satte boligen til salg.

I gennemsnit har de udbudte boliger været til salg i 194 dage eller cirka seks en halv måned, oplyser Boliga. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Claus Bech

Det er ikke let at være sælger i dagens boligmarked, og det har omtrent halvdelen af dem, der har sat boligen til salg, da også erkendt i en grad, så de har sænket prisen på boligen. Det viser nye tal fra Boliga.dk.

Cirka 28.000 ud af de knap 67.000 boliger, der er til salg hos ejendomsmæglerne lige nu, er nemlig faldet i pris. Der er imidlertid store forskelle inden for boligtyperne og mellem regionerne.

Det er især rækkehuse og ejerlejligheder, der sættes ned i pris, mens knapt så mange andelsbolighavere og sommerhusejere slår penge af salgsprisen.

På det københavnske boligmarked ligger antallet af boliger, som sælgerne giver rabat på, betydeligt over landsgennemsnittet. Her er der prisnedslag på 56 procent af de boliger, der er til salg lige nu, eller samlet set et fald på 937 millioner kroner.

På landsplan er antallet af boliger på markedet, der er sat ned i pris, på 28.262 ud af 65.918 til salg gennem en ejendomsmægler - eller 43 procent.

Heraf har 8.535 eller 13 procent valgt at sætte prisen ned, allerede inden der er gået to måneder fra de satte huset til salg.

Læs også: Boligsalg på katastrofekurs