Her er det nemmest at prutte om boligpriserne

Er du ude efter en lejlighed i København, skal du regne med en hård prisforhandling. Er du på udkig efter et hus i provinsen, kan du derimod godt trykke ejendomsmægleren lidt på maven.

Boligsiden Boliga har undersøgt de foreløbige rabatter på huse og ejerlejligheder, der er blevet solgt i andet kvartal, og der er stor forskel på de københavnske sælgere, og dem i provinsen.  Fold sammen
Læs mere
Foto: BENT MIDSTRUP

Boligsiden Boliga har undersøgt de foreløbige rabatter på huse og ejerlejligheder, der er blevet solgt i andet kvartal, og tallene viser, at de københavnske sælgere stort et ikke rykker sig i prisforhandlingen, mens hussælgerne i provinsen gerne slår helt op til 10 procent af prisen for at komme af med deres boliger.

32.000 kr. i rabat

Lejlighedsmarkedets genfødsel i hovedstaden kan efterhånden tydeligt aflæses i stigende salgspriser, og det relativt lave udbud giver sælgerne gode kort på hånden.

På Nørrebro er lejlighederne i andet kvartal solgt med et gennemsnitligt nedslag på 1,6 procent - det der svarer til en rabat på 32.000 kroner for en lejlighed udbudt til to mio. kr. - og næsten samme billede gør sig gældende i Vanløse, Aarhus N og Frederiksberg C, hvor køberne i gennemsnit blot får presset under to procent af prisen i forhandlingssituationen.

Mest møre er ejerlejlighedssælgerne i Lyngby nord for hovedstaden, hvor det gennemsnitlige nedslag er på 5,6 procent.

Stor rabat i Nykøbing F

På villamarkedet har sælgerne i nordsjællandske Ølstykke været sværest at rykke i prisforhandlingen, hvor køberne blot har fået barberet 3,2 procent af prisen, mens man i den københavnske forstad Brønshøj og i København S har givet en rabat på henholdsvis 3,3 og 3,5 procent.

I den anden ende af skalaen har køberne haft gode vilkår i Nykøbing Falster, hvor prisnedslaget næsten er oppe på 11 procent, og samme billede gør sig gældende i Bornholmske Rønne og i vestjyske Holstebro, hvor rabatten er lige i omegnen af 10 procent.

I forhold til prisnedslagene i første kvartal har tallene ikke rykket sig nævneværdigt.

Landsgennemsnittet for prisnedslag på villaer lå således på 7,7 procent i 1. kvartal, mens tallet nu er 7,9 procent, og på lejlighedsmarkedet er den gennemsnitlige rabat nu på 4 procent mod 4,1 procent i første kvartal.

Se prisnedslagene i din by

Villaer

Ejerlejligheder

*Statistikken er baseret på de handlede boliger i 2. kvartal 2013, som har kunnet synkroniseres med et tidligere udbud af boligen.

Postdistrikter med færre end 20 synkroniserede salg i perioden er udeladt.

På grund af forsinkelse i tinglysningssystemet er ikke alle salg med i opgørelsen. Der er tale om anslået 60-70 procent af handlerne.