De dyreste og billigste gader i København

Det er dyrest at bo til venstre, afslører statistik over lejligheder. Se også de billigste og dyreste adresser i hovedstaden.

Vil du betale 5.000 eller 13.000 kroner for en toværelses lejlighed i København? Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto: Jens Nørgaard Larsen

En altan gør en toværelses lejlighed cirka 400 kroner dyrere om måneden, mens man må lægge cirka 350 kroner mere hver måned, hvis man vil have en opvaskemaskine. En god udsigt koster godt 900 kroner, viser en gennemgang af lejepriserne for forskellige typer lejligheder i København, som Boligportal.dk har foretaget.
Med statistikken i hånden er det også muligt at se, om man skal bo til højre eller til venstre, på anden sal eller i stuen, hvis man vil spare lidt på huslejen.
Hvis du for eksempel vælger at leje en toværelses stuelejlighed, er den i gennemsnit 650 kr. billigere end en toværelses lejlighed på fjerde sal. Og hvis du vil bo et sted, hvor forbipasserende ikke kan kigge ind, så skal du måske vælge en lejlighed på anden sal. Her er lejlighederne i gennemsnit 118 kroner billigere om måneden end på første og 554 kroner billigere end på fjerde.
Og der er også forskel på, om man skal vælge lejlighedent til højre eller venstre: For etværelses lejligheder er det knap 600 kroner billigere om måneden at bo til venstre, mens det for to og tre værelser er dyrest at være "venstreorienteret". Her er prisforskellen dog kun et par hundrede kroner om måneden, viser tallene fra Boligportal.dk.
Gennemgangen af udlejningspriser afslører nådesløst, hvilke kvarterer der kan hente de højeste huslejer:
I bunden ligger Frederiksberg, som er det billigste sted at leje både en etværelses og en toværelses med huslejer på henholdsvis 4.640 og 6.802 kroner måneden. Det er i begge tilfælde en anelse over Nørrebro, hvor man til gengæld finder de billigste treværelses lejligheder med en gennemsnitlig husleje på 8.936 kroner om måneden.
De dyreste lejligheder ligger på Vesterbro. Her koster en etværelses i gennemsnit 5.138 kroner - en halvtredser mere end på Amager - mens man på Vesterbro skal af med over 8.000 kroner for to værelser og 11.247 kroner for en treværelses.
Her er der tale om gennemsnitspriser for hele kvarterer. Når det kommer til de enkelte gader, ser billedet helt anderledes ud.
Se de fem dyreste og de fem billigste gader i København på de næste sider.

På Johan Kellers Vej i Københavns sydvestkvarter får man rigtig meget lejlighed for pengene. Der er blevet taget 30 stikprøver i området, og de viser, at gennemsnitsprisen ligger på 6.106 kr. pr. lejlighed. Det er under halvdelen af, hvad det koster i byens dyreste gader. Til trods for den lave pris ligger Johan Kellers Vej ikke mere end et kvarters cykeltur fra Rådhuspladen, lige ved S-tog og med få minutters gang fra Vestre Kirkegård.

Nordre Fasanvej på Frederiksberg endnu billigere end Johan Kellers Vej i SV. En gennemsnitlig toværelses lejlighed koster 6.091 kr. pr. måned, viser 46 stikprøver. Og det er endda uden  at regne Frederiksbergs lavere skatteprocent med. Fasanvejen løber forbi Frederiksberg Hospital, og har har mange små hyggelige sidegader. Samtidig ligger der masser af metrostationer i området som sender dig til Kongens Nytorv på under ti minutter. Her er det Hans Dahlerup Berthelsens funkishuse overfor Frederiksberg Hospital.

Svanevej i Københavns nordvestkvarter er endnu billigere end de lige nævnte gader. For bare 5.858 kr. pr. måned kan man bo i en toværelses lejlighed, viser stikprøver i 88 lejligheder.
Svanevej er i  manges øjne nok mest kendt for, at rockergruppen Hell's Angels har deres klubhus netop her. Hele fuglekvarteret i Nordvest, som Svanevej er en del af, ligger ikke langt ude af Frederikssundsvej, hvor der kører busser til byen i pendulfart.

Ægirsgade ligger på det ydre Nørrebro, hvor den går mellem Nørrebrogade og Tagensvej. 32 stikprøver viser, at man kan bo på Ægirsgade for 5620 kr. pr. måneden. Det er 500 kr. mindre end listens nummer fem.
Ægirsgade har været i medierne på grund af et stikkeri mellem rockere fra Hell's Angels og en ung mand fra indvandrermiljøet. Ud over dette lidt plettede ry, har gaden masser at byde på. Her er ikke langt til hverken Nørrebroparken, Nørrebrohallen eller de billige grønthandlere på Nørrebrogade. Og så tager det ikke mere end ti minutter at cykle til rådhuspladen.

Billigst i hovedstadsområdet er dog Topperne i Albertslund. Her viser 25 stikprøver, at det koster 5.465 kr. i gennemsnit at bo i en toværelses lejlighed. Albertslund har for på det seneste været nævnt i medierne, netop fordi huspriser og indkomster var kommet ned på et niveau, hvor de matchede.
Albertslund ligger godt nok en S-togstur fra Rådhuspladsen, men kan til gengæld lokke med skøn natur og plads til børn og dyr. Billedet er fra Albertslund, men ikke af Topperne

I den anden ende af skalaen skal man hoste op med noget mere om måneden for at komme til at bo i en toværelses lejlighed. På Ørestadsboulevard, som er den billigste af de fem dyreste gader, koster det 9.889 kr. pr. måned for at bo i en toværelses lejlighed, viser 113 stikprøver.
I ørestaden ligger der hovedsageligt nybyggede lejligheder, og det har naturligvis en betydning for prisen. Fra Ørestadsboulevard er der nem adgang til metro og toge både mod København og Malmø.

På Havneholmen, som ligger ved Kalvebod Brygge og shoppingcenteret Fisketorvet, koster en toværelses i gennemsnit 10.121 kr. pr. måned viser 65 stikprøver.
For pengene får du udsigt over vand, og kig direkte over på Island Brygge. Skal du en tur ind omkring Rådhuspladsen, kan det dårligt betale sig at låse cyklen op.

Nogen vil måske mene, at denne plads på listen er en overraskelse. Rantzausgade, som ligger midt i bandekrigens øje koster 10.262 kroner i gennemsnit for en toværelses lejlighed. Det viser  95 stikprøver.  Rantzausgade ligger  på det  indre Nørrebro, og har gennem tiden kæmpet med et dårligt rygter. I gaden har blandt andet navnkundige banditter som Blekingegadebanden haft lejlighed i gaden og under besættelsen blev en stikker likvideret i gaden.
Alligevel har gaden vokset sig populær, især blandt byens ungdom, og fremstår som et sandt rabarberkvarter med sjove butikker og cafeer.

Byens næstedyreste gade er Store Kongensgade. Det koster 11.455 kr. pr. måned at bo i en toværelses lejlighed, viser en rundspørge i 88 lejligheder i gaden. For prisen får man Dronningen som nærmeste nabo, og Kongens Nytorv og Nyhavn en spytklat nede ad gaden.
Store Kongensgade har et rigt handelsliv, eksklusive restauranter og ligger kun et øjebliks gang fra blandt andet Kongens Have.

Islands Brygge er Københavns dyreste gade. Den gennemsnitlige pris pr. måned er 12.993 kr. i en toværelses lejlighed. Prisen er vurderet ud fra 32 stikprøver.
På Islands Brygge ligger nogle af de mest eksklusive, nybyggede lejligheder i København. Der er direkte udsigt til Københavns havn, og mange af lejlighederne kommer med kajplads til båden, og kælderplads til bilen.
Islands Brygge ligger uforstyrret lige på den anden side af Lange Bro. Og selvom postnummeret hedder 2300 Amager, så er der ikke mere end en to minutters cykeltur over Lange Bro før man står foran Christiansborg eller på Konges Nytorv.
Islands Brygge har eget kulturhus med klassisk musik i verdensklasse, og er der ud over et yndet mål for københavnere, der gerne vil slikke sol.