Bilsalget slår rekord

Danskernes køb af personbiler blev i juni rekord højt, og for første gang nogensinde rundede salget i første halvår 100.000 personbiler.

Foto: PETR JOSEK

Efter bilsalget at dømme, er danskernes forbrugslyst på toppen. I juni blev der solgt godt 21.300 personbiler, fremgår det af nye tal fra Danmarks Statistik. Det er 22 pct. flere end i juni 2014 og rekord højt.

Og i hele første halvår har personbilsalget ligget på knap 105.000 biler, og det er første gang nogensinde, at bilsalget runder de 100.000 i den første halvdel af året.

»For første gang nogensinde lå den samlede tilgang over 100.000 personbiler i årets første seks måneder. En stigning på 6 pct. i forhold til 2014 resulterede i 104.300 nye biler. I de seneste 12 måneder blev der i alt købt 194.200 nye personbiler i faktiske tal, og det er 3 pct. flere end i de foregående 12 måneder,« skriver Danmarks Statistik.

Hos De Danske Bilimportører noterer man sig, at det stadig er minibilerne, der er størst efterspørgsel. Men bilimportørerne hæfter sig også ved, at der nu også er kommet mere gang i slaget af de lidt større biler.

»Vi er fortsat af den overbevisning at mange købere har et reelt transportbehov, som i større grad matches af de lidt større biler, en tendens der i juni understreges af at ”familiebilerne” i MPV klassen blev fordoblet, om end de fortsat udgør en mindre del. Vi finder det kun naturligt at danskerne køber lidt større biler når de får mulighed for det, for danskerne kører i mindre biler end i andre europæiske lande, og man kan i dag udmærket køre i de lidt større biler uden på nogen måde at sætte miljøbevidstheden over styr,« skriver Gunni Mikkelsen, adm. direktør for De Danske Bilimportører, i en kommentar til bilsalget i juni.