ATP scorer 29,7 mia. kr. i afkast

Landets største pengetank fik et solidt afkast på lige under 30 mia. kr. i 2017 før skat og omkostninger. Ifølge ATP er det det bedste resultat i mange år og næsten en fordobling i forhold til 2016.

ATPs hovedkvarter i Hillerød. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Gode nyheder til landets løndmodtagere fra ATP. Den store pengetank fik sidste år et afkast på 29,7 mia. kr. før omkostninger og skat. Det fremgår af ATPs regnskab, der netop er kommet på gaden.

Det er en solid forbedring i forhold til 2016, hvor afkastet var på lige over 15 mia. kr.

Afkastet svarer til 29,5 pct. i forhold til bonuspotentialet. Samlet set blev årets resultat 24,7 mia. kr. før opdatering af levetid og forhøjelse af pensionerne.

Efter skat og omkostninger blev afkast på 24,48 mia. kr. Det er resultat af investeringer og er ligeledes en fordobling i forhold til 2016.

Danskernes samlede formue i ATP voksede til 769 mia. kr.

»Vi har opnået et ualmindeligt godt resultat i 2017 og leveret det bedste investeringsafkast i mange år. Det stærke resultat skyldes positivt bidrag fra stort set alle aktivklasser, hvilket har gjort det muligt at forhøje pensionerne for alle medlemmer samtidig med, at vi har kunnet opbygge vores bonuspotentiale med 17,3 mia. kr. Så det har været et rigtig godt år for vores medlemmer,« siger ATP’s direktør Christian Hyldahl.

ATP skriver, at resultatet især er drevet af  godt afkast på aktier som følge af kursstigninger på de globale aktiemarkeder og moderate rentestigninger i Europa.

De unoterede aktier gav et afkast på 5,3 mia. kr., de børsnoterede udenlandske aktier bidrog med 4,9 mia.kr, mens de børsnoterede danske aktier leverede 4,2 mia. kr.