8,9 millioner kr. til forskel: Her er Danmarks billigste huse

Et enkelt af Danmarks billigste huse koster under 100.000 kroner.

Arkivfoto: I 64 andre kommuner koster det billigste hus ikke over en halv million kroner. I tre kommuner skal der slippes mere end tre millioner kroner, og i én enkelt er det næsten ni millioner, der skal til for at erhverve kommunens billigste villa. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

I 64 andre kommuner koster det billigste hus ikke over en halv million kroner.

I tre kommuner skal der slippes mere end tre millioner kroner, og i én enkelt er det næsten ni millioner, der skal til for at erhverve kommunens billigste villa.

Billigt kan altså betyde mange ting - og ser man rundt i landets kommuner er forskellen på, hvad du får det billigste hus for for øjeblikket helt oppe på 8,9 millioner kroner.

Det viser en ny undersøgelse fra boligsiden Boliga.

Vil du erhverve Frederiksbergs pt billigst udbudte hus, skal der nemlig - hvis det står til ejendomsmægleren - lægges 8.995.000 kr., mens der i Haderslev-byen Sommersted blot skal betales 95.000 kr. for at blive ejer af områdets billigste hus.

Dyrest og billigst

Haderslev og Frederiksberg er således de to kommuner i Danmark, hvor det billigste hus koster allermindst og absolut mest.

For landets laveste pris får man en villa på 162 kvadratmeter, der trænger til en meget kærlig hånd - eller alternativt - at den nye ejer lejer et byggesjak og opfører noget helt nyt.

Huset ligger i landlige omgivelser nær Jels i det sydlige Jylland.

Er det derimod Frederiksberg-huset, der trækker, får man her 151 kvadratmeter på en beliggenhed i Fuglebakkekvarteret. Huset har blandt andet fritlagte loftsbjælker, sildebensparketgulve og et moderne køkken-alrum.

Million-villaer i Hovedstaden

Gik du og troede, at alle huse i Danmark har nuller nok på salgsopstillingen til at nå op i million-klassen, er chancen, for at du bor eller leder efter hus i hovedstaden, stor.

Ifølge Boliga er det nemlig blot i 26 af landets 98 kommuner, at man som minimum skal betale én million kroner for at blive husejer. Og alle disse kommuner ligger i eller helt tæt på hovedstaden.

Helt i front er Frederiksberg stærkt forfulgt af Lyngby-Taarbæk, Gentofte og Dragør, hvor der mindst skal betales 3.095.000 kr. for at blive husejer.

I den anden ende af billig-markedet har Haderslev følgeskab af Vesthimmerlands, Holstebro, Langeland, Lolland og Varde - hvor en underskrift nederst på skødet ikke kræver mere end en betaling på 125.000 kr.

Her er det billigste hus i din kommune