Venstre overvejer at give løn til Løkke

Flere stemmer i Venstres bagland mener, at formandsløn til Lars Løkke Rasmussen er en god idé. Partisekretær Claus Richter vil gå videre med forslaget.

Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Venstre skal indføre formandsløn til Lars Løkke Rasmussen (V), lyder det fra flere i partiets bagland.

Ifølge dr.dk opfordrer en række lokalformænd, borgmestre og lokalpolitikere til, at partiet begynder at aflønne formanden med penge, som han kan bruge til at dække sine udgifter.

»Det ville skabe klarhed. Så vidste vi, at vores formand fik en løn på x antal kroner, og de skulle bruges til at dække de udgifter, som formanden nu har,« siger formanden for Venstre i Langeland Kommune, Bjarne Møller Petersen, til DR Nyheder.

Venstres partisekeretær, Claus Richter, synes godt om forslaget, der efter hans vurdering vil kunne give mere gennemsigtighed i Løkkes forbrug.

» Jeg er glad for, at medlemmerne gerne vil videre og kommer med det her forslag. Nu er det bragt på banen, og jeg ser det som et udtryk for deres engagement,« siger han.

I sidste ende er det op til forretningsudvalget i Venstre at beslutte, om formanden skal have løn, sådan som det sker i blandt andet Dansk Folkeparti, hvor formand Kristian Thulesen Dahl får 308.000 kroner om året for at stå i spidsen for partiet.

Lars Løkke Rasmussen får stadig udbetalt eftervederlag for sin tid som minister på knap halvanden million kroner årligt, men det udløber til efteråret, Formandslønnen vil i så fald supplere Lars Løkke Rasmussens øvrige indtægter fra Folketinget og vil være øremærket til hans udgifter i funktionen som Venstres formand.