Venstre bakker op om strengere straffe til dyremishandlere

Det skal på ingen måde tolereres, at folk mishandler deres dyr, mener Venstre, der støtter et forslag fra fødevareministeren om at fordoble straffene for dyremishandling.

Læs mere
Fold sammen

Hvis man mishandler sine dyr, skal hammeren falde prompte.

Det må der ikke herske tvivl om, mener Venstre, som er hurtige til at bakke op om fødevareminister Dan Jørgensens (S) forslag om at fordoble straffene for dyremishandling.

»Vi ønsker også fra Venstres side at sende et klart signal om, at man altså skal passe godt på sine dyr og kæledyr. Og vil man ikke det, eller kan man ikke finde ud af det, så skal hammeren falde,« lyder det fra dyrevelfærdsordfører Erling Bonnesen (V).

Ministeren ønsker at indføre både højere bøde- og fængselsstraffe for dyremishandling, efter flere dyrevelfærdsorganisationer i tirsdagens metroxpress har peget på, at de oplever langt flere tilfælde af mishandling af dyr end tidligere. Dyrenes Beskyttelse havde ifølge avisen sidste år 3.069 sager, hvilket er en tredobling på fem år.

»Det er rystende at opleve en så dramatisk stigning i antallet af tilfælde af mishandling og vanrøgt af dyr. Det skal vi helt klart have gjort noget ved, så i Venstre bakker vi op om, at vi nu får undersøgt muligheden for at forhøje straffene,« siger Erling Bonnesen.

Og han er parat til at kigge på hårdere straffe over hele skalaen.

»Men det er klart, at det er i de groveste tilfælde, vi i særlig grad skal skærpe opmærksomheden. Det skal være sådan i et velfærdssamfund som vores, at vi skal passe godt på vores kæledyr. Det må der ikke herske nogen som helst tvivl om,« fastslår Venstre-ordføreren.

Står det til Dan Jørgensen, er der også behov for, at det bliver lettere at frakende folk retten til at have dyr. Også her kan ministeren regne med støtte fra Danmarks liberale parti, der ikke opfatter det som et urimeligt indgreb i folks privatliv.

»Det går ikke, at man lader sine dyr gå for lud og koldt vand, hvis man bliver træt af dem. Så er man som samfund nødt til at have regler,« mener Erling Bonnesen.