Sager om dyremishandling næsten firedoblet på to år

Antallet af sager om dyremishandling er på to år næsten firedoblet fra 136 til 503.

Foto: Bax Lindhardt. ARKIVFOTO: Antallet af sager om dyremishandling er på to år næsten firedoblet fra 136 til 503.
Læs mere
Fold sammen

Der er sket en stor stigning i antallet af sager om grov mishandling af dyr hos dyreværnsorganisationer, skriver metroxpress.

Dyreværnet har oplevet en firedobling på to år – fra 136 indberetningssager i 2012 til 503 sager sidste år.

»Alle dyrene er så syge, at de er kommet til os i ambulancer. Vanrøgtede, underernærede, kræftsyge, smerteramte og ikke mere opretgående dyr. Det er mere end et dyr om dagen, som indberettes, og tænk så på alle de dyr, som slet ikke indberettes,« siger direktør Signe Sehested Lund.

Hos Dyrenes Beskyttelse havde man sidste år 3.069 sager, hvilket er en tredobling på fem år.

Sidste år blev 619 sager om dyremishandling anmeldt til politiet. Heraf handlede 33 om grovere uforsvarlig behandling af dyr, viser tal fra Danmarks Statistik.

De mange sager får nu fødevareminister Dan Jørgensen (S) til at foreslå en stramning af dyreværnsloven. Der skal skrues op for bødestørrelser til både private og erhverv, og fængselsstraffene skal hæves.

Fødevareministeriet vil nu i samråd med Rigsadvokaten og Justitsministeriet undersøge, hvor meget straffene skal hæves, og i hvilke situationer.

Det sker med henblik på at fremsætte et lovforslag efter valget, hvis regeringen stadig er ved magten.

»Jeg ser gerne, at vi ender på et niveau, hvor straffene er dobbelt så høje, som de er i dag,« siger Dan Jørgensen til metroxpress.

Strafferammen er i øjeblikket op til et års fængsel ved førstegangsforseelser og to år i gentagelsestilfælde. Bøderne kan beløbe sig til 5.000 kroner for private og 25.000 kroner for erhverv ved førstegangsforseelser.

I praksis ligger strafniveauet i mishandlingssager på omkring 30 dages fængsel.