V-borgmestre vil alligevel ikke se dokumentation for tøjkøb

Nogle af de Venstre-borgmestre, der ville se dokumentation for partiformandens tøjkøb, stiller sig tilfredse med, at Venstres Forretningsudvalg freder Lars Løkke Rasmussen.

I forbindelse med europaparlamentsvalget delte Venstres formand Lars Løkke Rasmussen valgpjecer ud på torvet i Køge onsdag. De fremmødte journalister ville dog hellere høre om tøjsagen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mødet i Venstres Forretningsudvalg og den efterfølgende tillidserklæring til partiets formand var enden på sagen om Lars Løkke Rasmussens tøjkøb og familierejse til Mallorca.

Det konkluderer tre af de Venstre-borgmestre, der har kritiseret partiformandens tøjkøb og familierejse til Mallorca via Venstres partikasse.

»Jeg er rigtig glad for den melding, der kom fra Forretningsudvalget i går (tirsdag, red.), hvor man enstemmigt bakker op om formanden og godtager formandens udlægning af tingene og Venstres organisations udlægning af tingene,« siger Claus Wistoft, der er borgmester i Syddjurs Kommune, og tidligere har krævet dokumentation fra Lars Løkke Rasmussen (V).

Det har Venstre-formanden ikke fremlagt - i hvert fald ikke for offentligheden. Men Claus Wistoft er overbevist om, at Forretningsudvalget har fået mere end Lars Løkkes mundtlige garanti for, at formanden betaler den skat, han skal.

»Og jeg er sikker på, at der har været en hævet pegefinger over for formanden og organisationen, om at der skal være orden i de her ting,« siger Syddjurs-borgmesteren.

Venstres borgmester i Morsø Kommen, Hans Ejner Bertelsen, stoler også blindt på Lars Løkke Rasmussens garanti.

»Jeg behøver ikke at se dokumentation. Hvis Forretningsudvalget har sagt god for det her, så er det nok for mig,« siger Hans Ejner Bertelsen, der dog håber, at de folkevalgte Venstre-folk får en mere udførlig redegørelse.

Men han har fuld tillid til, at Lars Løkke Rasmussen er den rigtige leder for Venstre. Og den rigtige statsministerkandidat.

»Ja, det har jeg.«

Mogens Gade, der bærer borgmesterkæden i Jammerbugt Kommune, har tidligere kaldt Løkkes tøjindkøb for en fejl, men understreger også, at Forretningsudvalgets vurdering af sagen er nok for ham. Og at Lars Løkke Rasmussen er den helt rette til at stå i spidsen for Venstre. Men:

»Jeg ser frem til, at formandens politiske talent, som, jeg mener, er det største i Danmark, bliver kombineret med omtanke,« siger Mogens Gade.

Fælles for de tre borgmestre er, at de nu tager partiformandens garanti for, at han betaler den skat, han skal for gode varer. Og at de vil lade det være helt op til Lars Løkke Rasmussen at vurdere, om der er grund til at fremlægge dokumentation for, at der er betalt den skat, der skal betales.

»Det skal ikke være min vurdering, om Lars Løkke skal lægge private papirer frem. Det skal være hans egen vurdering,« siger Claus Wistoft.