Tweets fra Allinge

Mens det lykkedes for Folkemødet at åbne sig for folket, så var Twitter stedet, hvor de, der i forvejen kender hinanden fra Slotsholmen i Købehavn, udvekslede politiske statements og sjove iagttagelser.

Eliten mødte folket på Folkemødet 2012 i Allinge på Bornholm. Men Christiansborgs indfødte havde Twitter for sig selv. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»God formiddag. En smuk dag i Allinge er i vente.«

Den optimistiske meddelelse fra Bornholms Politi tilflyder søndag morgen alle de aktive twittere på Folkemødet i Allinge, som kommunikerer med hinanden inde på #fmdk. Det er næsten udelukkende lobbyister, journalister og politikere, som sværger til denne kommunikationsform, hvor du kun har 140 tegn til at få dit budskab ud. De såkaldte meningsdannere, der ved Folkemødets debut sidste år, var så overrepræsenteret, at det mindede om et lukket cocktailparty for parnasset fra København.

Sådan har det ikke været i år. Folket har fyldt godt op ved de mere end 700 arrangementer i Allinge. Jeg har konstateret det ved selvsyn. Og skulle nogen være i tvivl, så tweeter Bornholms Politi, at der har været mellem 7.000 og 12.000 besøgende på hver af folkemødets tre første dage. Desuden efterlyser Bornholms Politi »noget så usædvanligt som en flyttekasse, der indeholder to isbjørnekostumer«, ligesom de lader twitter-brugerne vide, at »aftenen i går i byen var festlig - bl.a. med opera og gospel - men stille for politiet.«

Mens det er lykkedes for Folkemødet at åbne sig for folket, så har #fmdk nu overtaget rollen som stedet, hvor alle de, der i forvejen kender hinanden fra Slotsholmen i Købehavn, udveksler politiske statements og sjove iagttagelser. For selv om lørdag aften har været stille for politiet, så betyder det jo ikke, at der ikke er sket noget til aftenens fester.

»Søren Pind har lige brølet »sådan er kapitalismen«, og Bjarne Corydon er på gulvet til Kidd. Afdansningsbal på #fmdk,« tweeter DR-journalist Ida Ebbensgaard f.eks. kl. 23.34 lørdag aften.

Både festerne og debatarrangementerne lever videre på twitter. Ingen behøver at gå glip af noget, bare fordi man ikke kan være alle steder i Allinge på én gang. At der er gang i intense skatteforhandlinger i København sideløbende med, at Folkemødet løber af stablen, sætter sit tydelige præg på debatten. Og ikke mindst pressens behov for at stille spørgsmål til politikerne. Så da det pludselig forlyder, at Lars Løkke Rasmussen har problemer med at komme tilbage til Bornholm efter at have deltaget i statsbanketten for den kinesiske præsident i København, skal beskeden ud.

»Løkke kan ikke nå at komme til Bornholm for at holde sin tale. Helikopteren kan ikke lette pga. storm,« tweeter journalist Pia Glud Munksgaard fra Berlingske Nyhedsbureau.

Men så lykkedes det at få Venstres formand med et fly.

»Kalder alle vogne! Lars Løkke ventes i Allinge inden for ti minutter. Det var inden for ti minutter,« tweeter DR-journalist Mikael Rømer kl. 16.32 lørdag, tydeligvis henvendt til sine kolleger, der ifølge rygterne har flere DR-biler med til Bornholm, end der er taxaer på øen.

Søndag morgen begynder folk og meningsdannere at forlade Allinge på trods af, at den konservative formand, Lars Barfoed, skal tale på hovedscenen kl. 11.15.

»Folkemødefolket drager nu hjem i stimer. Og de Konservative har som eneste parti deres hovedtale i dag. De har da heller ingen held,« tweeter Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, kl. 7.00.

Nej, så er de mere heldige hos politiet. Kl. 11.40, kun få timer inden Allinge igen vil være overladt til bornholmerne, kommer følgende glædelige tweet fra Bornholms Politi.

»Sådan! Isbjørnekostumerne og deres ejermænd er blevet lykkeligt genforenet. Dragterne blev fundet ved bageren i Allinge.«

Se, det er da en besked, alle kan smile ad. I år kom folket til Allinge, måske kommer de også på #fm.dk til næste år.