Trods »udanske tilstande«: DF vil ikke love politiressourcer i regeringsgrundlag

Der er behov for at tilføre politiet flere ressourcer, siger Dansk Folkeparti, der dog ikke vil love, at det kommer med i en eventuelt regeringsgrundlag.

Kristian Thulesen Dahl, Peter Skaarup og Søren Espersen fra DF ankommer til forhandlinger med Lars Løkke Rasmussen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere politibetjente har længe stået på Dansk Folkepartis ønskeliste, og efter Politiforbundet torsdag advarede om en politisektor, der er på randen af nedslidning, står partiets retsordfører, Peter Skaarup (DF), fast på, at der er behov for flere ressourcer til myndigheden.

Udmeldingen får dog ikke Peter Skaarup til at stille krav til Venstre om, at det skal være en del af et eventuelt regeringsgrundlag.

»De snakke har vi lige nu, men hvordan det bliver udformet, og hvordan det bliver formuleret, det er svært at sige. Det afhænger i høj grad af, hvor partierne kommer til at stå henne,« siger Peter Skaarup.

Hos Konservative kalder politisk ordfører Mai Mercado (K) det for »hjerteblod« at få flere millioner til politiet med i et regeringsgrundlag.

»Hver eneste gang, vi går ind til en forhandling, siger vi, at det er fuldstændig hjerteblod for os at få afsat flere penge til politiet. Jeg kan ikke forestille mig, at vi kan bakke et regeringsgrundlag op, som ikke indeholder en god saltvandsindsprøjtning til politiet,« siger Mai Mercado.

Tidligere torsdag kaldte Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, situationen for »dybt desperat« rundt omkring i de danske politikredse, der ifølge forbundet er plaget af en historisk stor overarbejdspukkel, der truer med at slide betjentene ned.

Det opråb tager Peter Skaarup alvorligt, men peger dog i stedet på efterårets forhandlinger om et nyt politiforlig som et oplagt sted at finde de fornødne midler til de trængte politikredse.

»Når politiet og en række politifolk på den her måde råber op, tror jeg ikke, det er uden grund. Derfor er der brug for, at vi virkelig får givet politiet de nødvendige ressourcer og kommer med nogle meldinger, der giv håb hos betjentene om, at vi kommer til at se en ændring,« siger Peter Skaarup.

»Så jeg håber på, at politiforliget til efteråret får som resultat, at der bliver sat væsentlig flere penge af. Der er simpelthen brug for en ny retning,« tilføjer han.

De seneste dage er det kommet frem, at der rundt omkring i landet er steder, hvor supermarkeder må lukke tidligere på grund af kriminalitet.

Og den slags tilstande er ikke acceptable, fastslår Peter Skaarup.

»Det er jo udanske tilstande. Sådan burde det ikke være, og det understreger bare, at der er behov for flere ressourcer, så vi kan få flere betjente,« siger Peter Skaarup.