Søren Pind forlader sine 42.320 Facebook-følgere

Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Venstres uddannelses- og forskningsminister, Søren Pind, melder sig nu helt ud af det sociale medie Facebook.

Det fortæller den 47-årige politiker selv - i et opslag på Facebook.

»Kære allesammen!. Jeg har besluttet mig for ikke længere at have en Facebook side. Jeg vil ift. venner og gode bekendete opretholde en privat profil, men det er så også, hvad det bliver til,« indleder Søren Pind sit oplsag.

Se hele oplsaget her:

»Jeg kan ikke acceptere, at opsætninger og algoritmer på denne måde tilskriver mig og søger at skabe en yderligere afhængigheda f systemer, jeg ikke ønsker, og som i forvejen fylder for meget. Min anseelse skal jeg nok selv være herre over, tak,« skriver han videre.

Søren Pind forklarer, at han bruger for meget tid på det sociale medie i forhold til, hvor meget fornøjelse han får ud af det, og at han nu vil bruge de næste par dage på at afvikle sin Facebook-profil. Han takker for 'mange års debat', og skriver, at han fremover udelukkende vil bruge Twitter til at kommunikere.

Pinds farvel til sine 41.323 Facebook følgere kommer dog ikke som et lyn fra en klar himmel. Allerede 30. marts i år var ytrede uddannelsesministeren sig særdeles kritisk omkring Facebook i en Politiko artikel : »Kældermennesker har ikke plads på min væg, og de kan jo bare lave deres egen væg. Jeg har ikke nogen pligt til at lægge ryg til deres kældersprog og –adfærd,« sagde Søren Pind, som ved den lejlighed forbeholdte sig ret til at fjerne uønskede indlæg fra sin væg:

»Derfor har jeg valgt at trække en grænse for vulgariteter og racisme, for det gider jeg ikke. Jeg gider ikke fanatikere, ekstremister eller trolde,« sagde Søren Pind.

Få dage efter annoncerede ministeren to uger lang »faste« fra Facebook til efter påske. Ved den lejlighed fortalte Pind, at han følte, at han langsomt var ved miste nuancerne i sit sprog på grund af de sociale medier:

»Jeg er begyndt at lede for længe efter det ord, som dækker lige præcis den emotion, den følelse, jeg har. Og der har jeg tænkt over, om det er fordi, man på sociale medier udtrykker sig meget kortfattet og forenklet,« sagde søren Pind i april i år.