Søren Pape er ikke ked af at være tredjevalg

Ifølge flere kilder i de Konservative var den nye formand, Søren Pape Poulsen, tredjevalg som arvtager efter Lars Barfoed. Pape konstaterer blot, at han har fået opbakning hele vejen igennem.

Foto: Keld Navntoft

Angiveligt blev den nye konservative formand, Søren Pape Poulsen (K), valgt som Lars Barfoeds (K) efterfølger på et afbud i 11. time. Men det er Pape nu ikke så ked af, fortæller han.

Flere kilder i Det Konservative Folkeparti oplyser til Politiken, at Pape var tredjevalg efter afgående klimakommissær Connie Hedegaard (K) og Høje Taastrup-borgmester Michael Ziegler (K).

Dermed stod Søren Pape Poulsen efter alt at dømme ikke øverst på Lars Barfoeds ønskeliste, men spørger man Pape selv, om han er ked af at være tredjevalg, lyder svaret:

»Det er jeg ikke ked af. Det er en proceshistorie, og folk må mene og skrive om det, hvad de vil. Jeg konstaterer, at jeg er blevet spurgt, om jeg vil være leder, og det har jeg sagt ja til, og det har jeg fået opbakning til hele vejen igennem.«

Ifølge Politiken var Michael Ziegler kørt i stilling som formand, men blot to dage før Lars Barfoed annoncerede sin afgang, fortrød han.

Derudover fortæller Lars Barfoed til avisen, at han flere gange spurgte Connie Hedegaard, om hun ville komme tilbage til dansk politik og blive formand.

Søren Pape Poulsen noterer sig blot, at han har opbakning fra den konservative klimakommissær.

»Jeg har slet ikke kommentarer til den artikel. Jeg havde et godt møde med Connie Hedegaard i sidste uge, hvor hun også kom og gav mig sin opbakning og gav mig nogle gode råd til jobbet,« siger formanden til Berlingske Nyhedsbureau.

Til Jyllands-Posten siger Pape desuden, at han ikke tror på, at Connie Hedegaard er på vej tilbage til dansk politik, når Margrethe Vestager (R) overtager den danske kommissærpost til efteråret.

»Det ville være dejligt, for hun er en fremragende politiker, men jeg tror ikke, at hun kommer hjem til dansk politik,« siger Søren Pape Poulsen.