Sent ægteskab giver bedre uddannelse

24-års-reglen hjælper unge indvandrermænd til bedre uddannelse. Radikale fastholder modstand.

Den omstridte 24-års-regel får unge indvandrermænd til at gifte sige senere. Og når ægskabet udskydes, stiger muligheden for, at de får en uddannelse. Det konkluderer ny dansk forskning, som Jyllands-Posten fremlægger torsdag.

- Vores resultater tyder på, at der for unge mænd med indvandrerbaggrund er en klar positiv sammenhæng mellem at udsætte ægteskabet og at begynde på en uddannelse, siger Helena Skyt Nielsen, professor ved Aarhus Universitet og AKF, Anvendt KommunalForskning, til avisen.

Men trods sammenhæng mellem sent ægteskab og bedre uddannelse fastholder De Radikale modstanden mod reglen. Integrations- og udlændingeordfører Morten Østergaard hæfter sig ved, at undersøgelsen viser, at der ikke er den samme positive effekt for unge kvinder.

- Det væsentligste resultat er, at 24-års-reglen ikke virker for de piger, som den blev indført for at hjælpe. Vi ved fra eksperter, at den ikke hjælper mod tvangseksperter, og nu kan vi se, at den heller ikke hjælper dem i forhold til uddannelse. Så samlet set forsvinder alle argumenter for 24-års-reglen, siger Morten Østergaard.

/ritzau/