Samuelsen afviser finanspagt

Danmark har ingen forpligtelser over for de gældsplagede lande i Sydeuropa, fastslår Liberal Alliances Anders Samuelsen.

Foto: Keld Navntoft

De borgerlige partier er dybt splittede i spørgsmålet om Danmarks tilslutning til EUs finanspagt. Mens V og K støtter regeringens linje, er Dansk Folkeparti og Liberal Alliance imod det udvidede økonomiske samarbejde.

Danmark bør holde sig helt uden for pagten, der kun gavner gældsplagede EU-lande som Grækenland og Italien, mener Liberal Alliances partileder, Anders Samuelsen.

- Hvis vi går med i finanspagten, forpligter vi os til at betale andre landes gæld. Men vi skylder ikke grækerne noget som helst. Vi skal først og fremmest redde vores egen økonomi, siger Samuelsen til Berlingske Nyhedsbureau.

Liberal Alliance har længe været modstander af dansk medlemskab af euro-zonen. Det har vist sig at være en fornuftig politik, konstaterer partilederen.

- Vi er tilhængere af EU og det indre marked, men nu har vi en situation, hvor nogle lande har været dybt usolidariske over for det fælles projekt. Det kan ikke være meningen, at vi skal løse deres økonomiske problemer, siger han.

Partiet vil nu arbejde for at få en folkeafstemning om finanspagten. Lykkedes det, vil LA anbefale et nej.

- Vi skal ikke være med i den pagt, erklærer Anders Samuelsen.