Så stor er uenigheden om kønsopdelte svømmehaller

Det er »meget trist«, at en svømmehal i Tingbjerg nu tilbyder kønsopdelt svømmetræning og slørede vinduespartier, mener Socialdemokraternes Lars Aslan Rasmussen. Sludder, ideen er et vigtigt skridt på vejen mod integration, svarer debattør Özlem Cekic.

Samfundet skal sige nej til den slags særkrav, mener Socialdemokraternes Lars Aslan Rasmussen. Men netop særkravene er helt centrale på vejen mod bedre integration, siger debattør og foredragsholder Özlem Cekic modsat. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmark skal ikke række de mest reaktionære muslimske kræfter hånden ved at tillade kønsopdelt svømmetræning bag slørede ruder, mener folketingsmedlem Lars Aslan Rasmussen (S).

»Jeg synes, at det er meget vigtigt, at vi får en snak om, hvad det er for et samfund, vi ønsker. Vil vi have et, der er præget af ligestilling og samme rettigheder for mænd og kvinder, eller vil vi give en hjælpende hånd til de mørkeste kræfter i det muslimske miljø?« spørger Lars Aslan Rasmussen, der selv er opvokset i Tingbjerg og har dansk/kurdisk baggrund.

Han mener, at Berlingskes nyhed om, at Hovedstadens Svømmeklub har fået hundredvis af nydanske piger til at gå til svømning i Tingbjerg ved at kønsopdele svømmetræningen og sløre vinduespartiet, er »meget trist«. Samfundet skal i stedet sige nej til den slags særkrav, mener han.

Men netop særkravene er helt centrale på vejen mod bedre integration, fremfører debattør og foredragsholder Özlem Cekic, der er positiv over for den kønsopdelte svømmeundervisning:

Cekic: Pigerne bliver ligestillingsambassadører

»Det her er en måde, hvorpå man rykker de her piger tættere på ligestilling og deres forældre tættere på en holdningsændring. Jeg ville ønske, at det ikke var nødvendigt, for i min verden er piger og drenge fuldstændig ligestillede, men nogle af forældrene har åbenbart en konservativ tilgang til køn. Dem skal vi turde bygge bro til,« siger det tidligere folketingsmedlem for SF og uddyber:

»Når du sender pigerne til svømning eller på lejrskole eller noget tredje, så lærer du dem også, at de kan de samme ting, som drenge. Så kommer de hjem som ligestillingsambassadører og tager kampen med deres forældre,« siger Cekic, der selv har lært at svømme på et pigehold på Vesterbro.

I Lars Aslan Rasmussens optik skal kampen også tages med forældrene, men at det skal ske ved at tillade tiltag som kønsopdelt svømmeundervisning, er en »skrue uden ende«, vurderer han.

Aslan: »Det er skruen uden ende«

»I sidste uge hørte vi om et kønsopdelt arrangement på CBS, hvor kvinder skulle sidde bagerst, og nu det her. Det er skruen uden ende, når man giver efter for disse krav, så vi er nødt til at stå fast på, at mænd og kvinder er lige i Danmark, og at det er derfor, vi er nået så langt, som vi er,« siger socialdemokraten.

Özlem Cekic er enig i, at mænd og kvinder er lige, og hun køber ikke præmissen om, at kønsopdelt svømning skulle være en fastholdelse af pigerne i undertrykkelse, som flere kritikere har fremført i kølvandet på Berlingskes artikel.

»Det er noget vrøvl! Kritikerne er mere optaget af ølkassetaler end af at finde pragmatiske løsninger, der kan give disse piger de samme muligheder som drengene,« siger Cekic.

Lars Aslan Rasmussen vil nu gå til kulturminister, Bertel Haarder (V), med sagen:
»Jeg vil spørge, om det her er i orden. Og det håber jeg ikke, at det er.«