S: Thor Möger håndterer sagen lige efter bogen

Socialdemokraterne har fuld tillid til, at skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) har taget den rette beslutning ved at fritage departementschef Peter Loft fra tjeneste.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) har fritaget departementschef Peter Loft fra tjeneste. Peter Loft spiller en mulig central rolle i sagen om læk af statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) personlige skatteoplysninger under valgkampen.

En helt korrekt beslutning, vurderer Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke.

- Vi har naturligvis fuld tillid til skatteministerens beslutning. Han har håndteret den her sag lige efter bogen, og det gør han naturligvis også nu, siger Magnus Heunicke til Berlingske Nyhedsbureau.

Magnus Heunicke mener dog ikke, at man kan konkludere noget om Peter Lofts rolle i statsministerens skattesag ud fra skatteministerens beslutning.

- Det er for tidligt at lave nogen som helst form for konklusion. Der er nedsat en kommission, der skal undersøge spørgsmålet om, hvorvidt der har været udøvet magtmisbrug, og om hvordan lækagerne er sket i den her sag. Så det er alt for tidligt at udtale sig om skyldsspørgsmålet, og det vil jeg heller ikke gøre nu, siger den politiske ordfører.