Peter Loft sendt hjem efter skattesag

Skatteministeriets departementschef Peter Loft fritages for tjeneste.

Foto: Linda Henriksen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) fritager sin departementschef, Peter Loft, fra tjeneste i forlængelse af sagen om lækagen af statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) skattepapirer. I en pressemeddelelse henviser skatteministeren til, at der netop er nedsat en kommission, der skal se på lækagen om de fortrolige skattepapirer og beskyldninger om forsøg på politisk indblanding i Skats sagsbehandling.

- Skattesagskommissionen har fået to år til sit arbejde. Og det er min vurdering, at en ny departementschef bedst kan stå i spidsen for de udfordringer, Skatteministeriet står over for, herunder den kommende omorganisering af ministeriet, som skal sikre en skarpere adskillelse mellem departementet og de dele af SKAT, der træffer afgørelse i konkrete skattesager, skriver Thor Möger Pedersen, der indsætter koncerndirektør Jesper Skovhus Poulsen som foreløbig departementschef.

I en kortfattet kommentar til tjenestefritagelsen siger Peter Loft:

- Jeg har forståelse for den beslutning, som skatteministeren har truffet. Derudover har jeg ikke yderligere kommentarer.

Skattesagen blussede op, da Ekstra Bladet offentliggjorde, at tidligere skatteminister Troels Lund Poulsens (V) særlige rådgiver, Peter Arnfeldt, havde forsøgt at lække oplysninger om Helle Thorning-Schmidts mands skat til avisen. Det skete efter, at dagbladet B.T. havde argumenteret for, at han var skattepligtig i Danmark. Det konkluderede Skat efterfølgende, at han ikke var.

Direktør i Skat København, Erling Andersen, antydede efterfølgende kraftigt, at Peter Loft havde forsøgt at blande sig i sagsbehandlingen. Det fik regeringen til at nedsætte en kommission, der skal kulegrave forløbet.