Regionsrådsformand: Vi kommer stadig til at mangle læger

Ny aftale om lægemangel løser ikke udfordringer med at få flere sygehuslæger, mener regionsrådsformand.

Foto: Martin Sylvest Andersen. Selv om regeringen sammen med samtlige partier i Folketinget torsdag har lagt en aftale frem, der skal afhjælpe lægemangel i flere områder i landet, vil Region Sjælland fortsat have problemer med at tiltrække læger.
Læs mere
Fold sammen

Selv om regeringen sammen med samtlige partier i Folketinget torsdag har lagt en aftale frem, der skal afhjælpe lægemangel i flere områder i landet, vil Region Sjælland fortsat have problemer med at tiltrække læger.

Det mener regionsrådsformand i Region Sjælland, Jens Stenbæk (V).

Aftalen fokuserer nemlig ikke på at få rekrutteret læger til hospitalerne i områder med lægemangel, lyder kritikken fra formanden.

- Aftalen er alene baseret på udfordringerne i forhold til almen praksis. De store udfordringer, som vi har på vores sygehuse, hvor vi i øjeblikket har over 100 vakante lægestillinger, er der ikke indgået noget svar på i denne aftale, siger han.

Aftalen betyder blandt andet, at regionerne får lov til drive lægeklinikker i op til seks år mod i dag fire år.

Derudover afsættes der flere penge til overenskomstforhandlinger, så læger i yderområder med flere kroniske patienter kan få en højere betaling.

Endelig får praktiserende læger lov til at købe flere såkaldte ydernumre. Det vil sige, at de får lov til at eje flere lægepraksisser, så de kan ansætte læger til klinikker.