Læger: Regioners lægeklinikker løser ikke lægemangel

De praktiserende lægers formand mener, at regionsdrevne lægeklinikker ikke er løsningen på lægemangel.

Det vækker langtfra glæde blandt de praktiserende læger, at regionerne med en ny politisk aftale får lov til at drive lægeklinikker i op til seks år. Det er to år mere end i dag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mikkel Møller Jørgensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det vækker langtfra glæde blandt de praktiserende læger, at regionerne med en ny politisk aftale får lov til at drive lægeklinikker i op til seks år. Det er to år mere end i dag.

Det løser nemlig ikke det grundlæggende problem med lægemangel i yderområderne, mener Praktiserende Lægers Organisation, PLO.

- Det kan jeg ikke få til at hænge sammen, og vi er oprigtig blevet skuffet over, at man anser det for at være nødvendigt.

- Fordi sundhedsloven findes jo allerede i dag, så man løser ikke nogen problemer ved at øge tidsperioden fra fire til seks år, siger formand Christian Freitag.

Han henviser til, at regionerne allerede i dag kan drive lægeklinikker, hvis der mangler en eller flere læger i et område.

- Det er et umådeligt dårligt signal at sende, når man i alle andre situationer siger, at man vil prioritere den almene praksis, det nære sundhedsvæsen og de praktiserende lægers rolle i det nære sundhedsvæsen, siger han.

Med den politiske aftale lægges der også op til, at læger i områder med mange ældre eller meget syge patienter kan få mere i løn per konsultation - det såkaldte basishonorar.

Den del af aftalen ønsker PLO-formanden først at kommentere, når han har læst aftalen igennem.

Christian Freitag understreger dog, at PLO er glade for, at politikerne forsøger at løse problemerne med en række konkrete initiativer.