Regeringen dropper løfte: Vil ikke som lovet tage imod 1000 flygtninge

EU-systemerne er brudt sammen, og dermed tager Danmark ikke imod de 1.000 flygtninge, som regeringen ellers har tilbudt. Sådan lyder det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIK REFNER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringens løfte om at tage modtage 1.000 flygtninge fra de øvrige EU-lande gælder ikke længere. Det siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til DR.

De 1.000 flygtninge var ellers en del af en samlet flygtningekvote, som EU-landene sidste måned på et topmøde forpligtigede sig til at tage.

Men det stigende antal flygtninge og asylansøgere, der lige nu kommer til Danmark, gør, at Danmark ikke længere kan tage de 1.000 lovede flygtninge, siger statsministeren på Venstres landsmøde i Herning.

»Når vi bød ind med det, var det jo fordi, vi havde brug for at få løst det, som i Europa blev oplevet som altings løsning: Nemlig at hvis man kunne få fordelt de 160.000, så var problemet gået væk. Det er det jo ikke,« siger Lars Løkke Rasmussen til DR.

»Forudsætningen for, at de skulle fordeles, var jo, at Grækenland og Italien havde styr på det, og det har de ikke. Så man kan sige, at de har fordelt sig selv. Derfor kommer det ikke på tale at tage de 1.000, før systemerne er oppe og køre igen,« siger statsministeren.

Lars Løkke Rasmussens udmelding kommer efter, at regeringen har opjusteret sit skøn over, hvor mange asylansøgere der næste år kommer til Danmark.

Skønnet hedder nu 25.000 – mod 15.000 tidligere.