Radikale: DF-ansat burde fyres

R er fortørnet over den DF-ansatte, der i en mail har skrevet at homoseksuelle "skulle have tærsk". Man opfordrer direkte til vold, lyder det.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er en direkte opfordring til vold, når en DF-ansat i en email skriver at "de ekstremistiske homoseksuelles fraktionsgrupper skal have nogle tærsk." Sådan lyder meldingen fra de radikales ligestillingsordfører, Lone Dybkjær.

- Det er helt utroligt, at DF har medarbejdere ansat, der appellerer til det værste i folk, siger Lone Dybkær.

Hun uddyber:

- De (DF, red.) opfordrer til tæsk, mens de er hellige i andre sammenhænge. De går for eksempel ind for registrering af hatecrimes hos politiet, så de sender virkelig blandede signaler, lyder det. Ifølge Lone Dybkjær må medarbejderen "kaldes til orden".

- Pia Kjærsgaard har opgivet de to præster (Jesper Langballe og Søren Krarup, red.), men hun behøver ikke opgive folk i sin egen pressetjeneste. DF burde gøre noget inden der var nogen der fandt på at anklage dem for opfordring til vold.

Lander på ti

Burde de fyre den pågældende medarbejder?

- Det synes jeg.

Lone Dybkjær savner en klar melding fra DF om, hvad deres officielle holdning til homoseksuelle er.

- Det er da slemt, at der ligger i mailen, at homoseksuelle er afvigere, og at de derfor skal have tæsk. På en skala fra et til ti, hvor ti er det værste, så lander den på ti. Den opfordrer jo til vold. Det må man jo ikke.

S: DF skal tage afstand 

Står det til socialdemokraternes kulturordfører, Mogens Jensenm bør ledelsen i Dansk Folkeparti "tage klar afstand" fra DF-medarbejderens udtalelser.

- Dansk Folkeparti er kendt for sin negative holdninger til homoseksuelles rettigheder i Folketinget, og derfor virker det besynderligt, at man nu vil gå med i en parade for homoseksuelles rettigheder, siger han og uddyber:

- Men noget tyder jo også på at det er et rent PR-stunt, og at Helene MacCormac udtrykker partiets reelle holdning.